5 entry daha
  • yaklaşık 2 haftadır kullandığım alet. çocuğun odasına koydum arada transfer ediyorum başka odalara çünkü aletten bir değil, birkaç tane almak lazımmış.

    ufaklığa doğumundan buyana ingilizce konuşmaya çalıştım. şimdi bizimki bu alet ile karşılıklı konuşuyor. soruyor konuşturuyor aleti. güzel. ben bu cihazı beğendim. lakin zaten telefonda aynısını yapabiliyor.

    50 dolar bu cihaz. fiyatı da uygun. philips hue aldım şimdi konuşarak ışıkları kapatıyorum. çocuğun odasında iken geceleri iyi geceler dediğimizde uyku için cırcır böceklerini duyuyoruz. gerçi oturduğum evde de pencereyi açtığımızda cırcır böceklerini duyuyoruz. ama cihazda başka seslerde var mesela dalga sesleri.

    inek ne ses çıkarır diye sorunca yanıt veriyor bizim ufaklık kıkır kıkır. ya da çocuk şarkıları söyle deyince çocuk şarkılarını çalmaya başlıyor tabi bizim ki de beraber söylüyor şarkıları.

    kısaca ingilizce biliyorsanız ve uyandığınızda traş olurken podcast dinlemek isterseniz konuşarak komut vermek güzel.

    bizler modern dünyanın ilkel insanlarıyız telefon gibi bu tür cihazların kullanımı, tam anlamıyla doğru bir karşılaştırma olmasa da, tekerleği ve ateşi ilk kez kullanmak gibi.

    tabi sabah kalkınca hava durumu nasıl acaba diye bir alışkanlığımız yok bu sebeple cihaz çok mu faydalı? yanıt veriyorum: telefon daha faydalı.
28 entry daha
hesabın var mı? giriş yap