1768 entry daha
  • kasım ayında 9 adet ürün siparişi vermiştim bunlardan ikisi 1 dolar altındaydı. ocak sonunda hepsi elimdeydi. siteden aldığım ürünleri satıyorum. 110 lira gibi bir tutar harcadım. bazıları için takipli kargo istedim. ona göre de 1-3 dolar arasında bir fiyat ödedim. 1 dolar aşağısı olan ürünler türkiye'de 20-30 lira civarı olduğu için işime geliyordu. elde ettiğim kazanç 200 liraydı. öğrenci için ideal kâr tutarı. 90 lira gibi kâr payım oldu.

    dün yine sipariş verdim fakat bu sefer siparişi benden verenler ile oturup konuştum. durumu bizzat izah edip onlara bu kargoların gelmeme olasılığından başlayarak garantisinin olmadığına dair de bilgi verdim. kabul edenlerden ayın 15'inde paraları alacağımı söyledim ve cebimden 300 lira harcayarak 12 gözlük aldım. ayın 15'inde alacağım para miktarı ise 500 lira. kargo ücretini ben ödüyorum onlar sadece ürünü beğeniyor ve daha sonra ben satıcıyla görüşüp alacağım ürün için biraz daha indirim yapabilir mi diye de şansımı deniyorum... sonuç: dear , discount %10 for you. d:

    sonra oturup çayımı yudumluyorum. bu arada ciddi anlamda alıcı var çevremde. sizde deneyin. aliexpress'ten alıp amazon'da satış yapanların ben manuel versiyonuyum. bizzat bire bir görüşüp elden teslim edeceğimi söylüyorum ve gerçekleri de ortaya koyuyorum. bu arada dün gerçekleştirdiğim alışveriş tutarının kâr oranını alıcılar belirliyor.

    mesela komşumuza yaptığım satış şöyleydi: 3 kadın gözlüğü + 1 çocuk gözlüğü: 110 lira tutuyordu. kendi de bana kâr olsun diye 20 lira koydu. 130 lira alıcam.
    diğer bir akrabam ise 2 çocuk gözlüğü aldı. tutar 80 lira + 10 lira da kâr koydu. 90 lira :d
    bu arada 10 liradan 4,92 türk lirası kargoya gidiyor. bu üzücü... ama söylemiyorum onlara :d ayıp olmasın :)

    böyle böyle alıyorum satıyorum ve ciddi anlamda kazanıyorum. küçük ama paranıza para katarak ilerleyebileceğiniz bir taktik.

    not: en önemlisi bu kadınları bana bağlayan bir çalışanım ve aynı zamanda patronum var :d annem. bir yengem 50 lira vereceğini söylemişti annem bunu reddetti. bilmem inanca göre kâr oranı çok yüksek diyip ciddi anlamda reddetti. d: ee emir büyük yerden olunca bir şey de diyemiyorsun:d
1593 entry daha
hesabın var mı? giriş yap