296 entry daha
  • sözde bu herifler ay'a 6 defa gidip gelmişler. üstelik bir de yanlarında bir kaç defa "lunar rover" diye cip götürmüşler güya. hem de çarşaf çarşaf fotoğraflarını yayınlamışlar biz ay'da ciple dolaştık diye. yanlız ufak bişi unutmuşlar: ay'da dolaştık diye fotoğraflarını koydukları gezide cipin tekerleklerinin önünde ve arkasında tekerlek izi yok :)

    aha işte nasa'nın kendi official sitesinden fotoğraf (hq.nasa.gov adresinden)
    https://www.hq.nasa.gov/…lsj/a17/as17-137-20979.jpg

    sözde buraya uzun bir geziden sonra gelmişlermiş. hatta yolda kaza olmuşmuş da, tekerlek üstündeki çamurluk hasar görmüşmüş de onu koli bandıyla onarmışmışlar da. tekerlek etrafındaki ayak izlerine dikkat!!!! etraftaki kumlu zemin çok yumuşak ve tozlu olduğu için rahatça ayak izi bırakılabiliyor fakat her ne hikmetse tekerlekler iz bırakmıyor!!!. stüdyo hatası herhal. cipi stüdyodaki zemine tepeden vinçle indirince olmuyor doğal olarak.

    tekerlek izi bırakmayan cipten diğer izsiz iki fotoğraf daha:
    https://www.hq.nasa.gov/alsj/a15/as15-85-11470.jpg
    ön tekerleğin hemen yanında ayak izi varken ne hikmetse arkasında tekerlek izi yok. araç buraya geri geri gelmiş desen o zaman arka tekerleğin önünde iz olması lazım. ama hem ön hem arka tekerleklerin ne ilerisinde ne berisinde tekerlek izi yok, ama ayak izi var!

    https://www.hq.nasa.gov/…sj/a15/as15-88-11901hr.jpg
    özellikle bu fotoğrafta çok bariz. etrafta ayak izleri çok net görüldüğü halde aracın etrafında hiç bir şekilde tekerlek izi yok
    pudra gibi zeminde insan ağırlığı ile ayakkabı izi bırakabiliryor ama üzerinde insan olan o kadar ağırlaktaki bu araç iz bırakmıyor. yersen!

    aya gidildiğini canı gönülden ve siparane savunanlar bu araçların niçin tekerlek izi bırakmadığını açıklayabilirler mi acaba?

    yıl olmuş 2018, hala bu adamların palavralarına, sahtekarlıklarına inanan var.
    böylesine apaçık kanıtlar olmasına rağmen insanlar neden hala bu yalanlara inanmaya devam ediyor?
    daha nasıl bir kanıt koymak gerekir ki acaba?

    ha bir de aya ayna (ki aslı reflektördür) konulup buna lazer gönderip yansıtıldığını söyleyenler var. bunların iddiasına göre ay yüzeyindeki apollo seyahatlerinde götürülüp bırakılmış 46cm x 46cm ebatlarındaki reflektörleri dünyadan (382.000 km uzaklıktan!) lazer ile vurup lazeri bu reflektörden dünyaya geri yansıtabiliyorlarmış!!. (bkz: oh yeaa beybi) bunu da aya'a gittiklerinin kanıtı olarak gösteriyorlar. yersen.

    nasa'ya "niçin güçlü teleskoplardan birini apollonun iniş yaptığı bölgelere çevirip orada kalan malzemeler ve ay modülünün fırlatmadan geriye kalan ayaklarının ve orada bırakılan ay cipinin fotoğraflarını çekmiyorsunuz?" diye sorulduğunda o kadar detaylı ölçeklikte ay yüzeyinden görüntü alamdıklarını söylüyorlar. yani kısacası ay yüzeyinde bu bir kaç metre büyüklüğündeki cisimler gibi detayları gösterecek kadar bir aletimiz yok!. ama ne hikmetse 46x46 cm ebatlarında bir reflektör parçasını lazerle tutturabiliyorlar! göremedikleri ufacık bir parçaya nasıl isabet ettiriyorlar çok merak ediyorum. eline lazer versem git çamlıcanın tepesinden uludağın üzerindeki 100x100 cm'lik bir reflektörden lazer yansıt desem beceremzsin ama 46x46 lık bir parçanın 382 bin km'den yerini tespit edilip hem de görmeden isabet ettirildiğine inanırsın!
981 entry daha
hesabın var mı? giriş yap