41 entry daha
  • (1887 - 14 şubat 1966) asıl adı ahmet esat tomruk. hafif sıklet boks şampiyonu boksör, türk casus. benim ilgimi kara kemal ve dramalı rıza bey'den çetecilik dersi alması da çekti. tam kemal tahir'e göre karaktermiş.

    şile'de şile deniz feneri'ne yakın bir yerde, yamacın sırtında, izole değil, diğer evlerin arasında ingiliz kemal'e ait olduğu söylenen bir ev bulunur. daha önce ekşi sözlük'te anılmamış galiba. yanılmıyorsam o evde 2000-2005 veya -2010 yılları arasında bir de aile cinayeti işlendi. eğer o evde değilse işte fener mahallesi miydi, o mahallede.

    düzelti:
    şile'de ingiliz kemal'in evi var olmaya varmış ama o ev ahmet esat tomruk'un değil, lakabı ingiliz kemal olan bir şilelinin çıktı. ingiliz kemal'ler aynı kişi değil yani. şilelinin avcıkoru'da ve ağlayankaya'da evi varmış, bir oğlu olmuş. casusun ise kızı. şile'nin ingiliz kemal'i avcıkoru'dan ötürü çerkes milletine mensup tahmin edilebilir. çakışmıyor. şile'nin ingiliz kemal'i 2000'e doğru ölmüş. şile'de ayrıca bir ingiliz mehmet varmış, karadenizli müteahhit. ruski şevket de bir diğer lakap sahibi.

    yeni ve karışık bilgi gelmeye devam ediyor:
    zamanında karadeniz'de batırılan yahudi gemisi struma'daki 750 küsur yahudiden tek sağ kalan ve o gün şileli balıkçılar tarafından kurtularak şile'ye getirilen david stoliar listeye girdi. uzun zaman kızlar hamamı'nın orada bir barakada kaldığı söyleniyor. istanbul’da tedavi gören david stoliar, daha sonra filistin'e gitmiş. orada evlenmiş, ingiliz ordusunda üniforma giymiş. 2000 yılı civarında abd'nin oregon eyaletinde yaşıyormuş. (bkz: struma faciası), david stoliar/@ibisile.

    bir de gene ingiliz kemal lakaplı ve esat ahmet tomruk'u tanıyan bir banka müdürümüz var: çanakkale savaşın'nın gizli kahramanlarından olduğu söylenen yugoslavya kökenli kemal beleda. yalnız bu ingiliz kemal ünlü olanın asıl adının kemal olduğunu sanıyor.

    (bkz: türk casusu ingiliz kemal)
    (bkz: ahmed esat tomruk)
    (bkz: ahmet esat tomruk), ahmet esat, esat tomruk
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap