• chp'nin cumhurbaşkanı adayı sayın muharrem ince beyefendinin sosyal medya hesaplarında kullandığı fotoğrafta görülen sinir bozucu kazaktır. link

    neden mi sinir bozucu? çünkü seçimler 24 haziranda, yani yazın seçimler, ikinci tura ise 8 temmuzda gideceğiz, yani senenin en sıcak zamanlarında sandığa gidiyoruz ama muharrem bey kampanyaya kış ayları için kullanılacak bir fotoğrafla giriyor!

    bu önemli bir ayrıntı mıdır? siyasal iletişim için önemlidir, seçmenle irtibat açısından önemlidir. bu konuda ince'den ziyade chp'ye kızıyorum, koskoca parti ince'yi aday gösterip altına bir tane seçim otobüsü verip bıraktı gibime geliyor. partinin ve partiye yakın sosyal medya hesaplarında 7/24 ince'nin olması lazım! tamam, ince'nin chp rozetini çıkarması ve tüm türkiye'nin cumhurbaşkanı olacağım demesi vs. çok şık ama artık sistem değişti sevgili chp! geleneksel medyadan şikayet etmenin pek bir yararı yok, onun yerine sosyal medyayı kullanın, sponsorlu gönderiler yapın, youtube'da reklam girin sürekli, 50 yaş üstü halkın kullandığı facebook'tan hiç çıkmasın ekibiniz, sürekli yeni içerikler üretip haberdar etsinler halkı esas gündemden. spam gibi olsunlar, bezdirsinler insanı muharrem beyi görmekten!

    eğer ince'yi aday göstermişseniz, bütün parti imkanlarınızı seferber edeceksiniz, "türkiye'ye güvence muharrem ince" gibi aptal sloganlarla, bakarken retinamızı kanatan afişlerle, pankartlarla seçmene pazarlamayacaksınız adayınızı.

    bu konuda akp cumhuriyet tarihinin en iyi siyasal iletişim ve pazarlamasına sahip partisidir. chp azıcık örnek alsa akp'yi şu konuda. iyi parti de baya iyi gidiyor gibi, en azından chp'den fersah fersah öndeler.

    muharrem beyin twitter kulllanıcı adı halen @vekilince mesela, umursamazlığı, eski kafalılığı görüyor musunuz? vekil değil artık ya! artık @cb_muharremince
    anlıyor musun chp?

    halbuki chp 7 haziran 2015 seçimlerine çok profesyonelce hazırlanmış ve tekrar seçimlerinde dahi oyunu düşürmemişti, neden? çünkü iyi bir siyasal pazarlama ekipleri vardı belli ki. (bkz: merkez türkiye) (bkz: milletçe alkışlıyoruz)

    bu ekip parti teşkilatından mı olur yoksa dışarıdan bir ekip mi olur bilemiyorum ama chp'nin çok acil bir campaign manager* bulması ve ince'nin adım adım her hareketine profesyonel ellerce destekliyor olması lazım. yoksa 24 haziranda sandıktan "devam" çıkacak gibi..

    son olarak, chp yönetimi campaign manager falan bilmiyorsa macron'un fransa seçimlerine nasıl hazırlandığını anlatan şu mükemmel belgesel/filmi izlesin.

    (bkz: emmanuel macron: les coulisses d'une victoire) link
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap