1 entry daha
  • türkiye halkından örnek verecek olursak; "seküler, laik geçinen pek çok insanın bir iç anadolu çomarından pek de farklı olmadığı gerçeği" gibi bir durum var ortada. herkes, hepimiz şartlar el verdiği ölçüde ahlaklı takılıyoruz yoksa birbirimizden pek bir farkımız yok. birbirimize ettiğimiz zulüm ve haksızlığın biçimleri değişiyor o kadar. bu yüzden de hep kötünün iyisi ile idare etmeye çalışıyoruz ve "niye bakıyon lan" diye bıçak çeken çomarı başka yerde biraz da kaçak dövüşerek biraz da haklı sebeplerle ayaklar altına almaya çalışıyoruz ama düzeltmek için hiçbir şey yapmıyoruz, yapamıyoruz. burada toplumu düzeltmek gibi saçma bir hayalden değil kendimizi düzeltmekten bahsediyorum.

    cehalet nasıl insanların elinde silaha dönüşüyorsa bizim elimizde de farklı bir silaha dönüşüyor oysa dünyayı anladığımızı, bir şeyleri kavradığımızı söylerken nasıl da yüksekten yüksekten konuşuyoruz ama iş özel hayatlarımıza geldiğinde en az o çomar kadar barbar, anlayışsız ve kibirli olabiliyoruz sadece tarzımız farklı o kadar. sanırım bizim kabahatimiz daha büyük.

    en az muhafazakar kesim kadar özgürlükten, ahlaktan, anlayıştan, tahammülden bihaberiz evet bu kavramları tanıyoruz, biliyoruz ama kendi çöplüğümüzde, yeterli güç ve alan sağlandığı an şu an muhafazakar kesimin yaptığını yapacağımızı biliyorum, bizim anlayışımız bizim sınırlarımızda geçerli, özgürlük ise hak getire.
24 entry daha
hesabın var mı? giriş yap