• klavye kullanan insanlarda, yazı yazarken büyük harf kullanma ihtiyacı hissedildiğinde "shift + ..." kombinasyonunu kullanmak yerine caps lock tuşuna basma suretiyle ihtiyacın giderilmesini özetleyen sosyolojik handikap.

    evet efendim son zamanlarda çalıştığım yerde daha çok gözüme çarpan; oturup düşündüğümde bu durumla üniversite yıllarında da karşılaştığımı hatırladığım bu olaya parmak basmak istedim. çoğu kadın arkadaşımda ve bazı erkeklerde bu durumu gözlemledim efendim. şahsım adına, üçten fazla büyük karakter girmek gereken durumlarda caps lock tuşunu kullansam da bunun dışındaki durumlarda shift tuşunu daha kullanışlı bulmaktayım.

    aynı zamanda büyük karakter içeren şifrelerinizi girerken güvenlik açısından da sıkıntı yaratan bir durum olduğuna inanıyorum. hangi karakterlerin büyük olduğu, şifrenizin karakter dizisi vb. konularda kötü amaçlı insanlara karşı bir nevi kopya vermiş oluyorsunuz efendim. aynı şeyin bir benzeri "şifre girişinde numpad kullanılırken" de yapılıyor fakat bu başka bir başlığın konusu.

    bu arada siz yazmadan belirteyim: derdini sikeyim butonu

    not: özellikle uzun bir yazı yazacaksanız yukarıda bahsettiğim olaya dikkatinizi veriniz efendim. saçma geldiğini kabul ediyorum fakat dikkat etmekte fayda var.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap