4 entry daha
  • iktidar zaten malum da muhalefetin de halktan kopuk, analiz yapmaktan aciz, daha söylem düzeyinde dahi başarısız olduğu gerçeğini gözler önüne seren tespit. bundan dolayı da halkın büyük bölümünde heyecan yok, umut yok, beklenti yok. seçimler dahi sıradanlaştı.

    seviyeyi yükseltmeden örneği trump gibi bir adamdan dahi versek sanırım anlaşılır bir şeyler. trump bile seçim vaatlerinde bir şeyler anlatıyordu. spesifik olarak madencilere sesleniyor, demir - çelik endüstrisinde çalışanlara konuşuyor, dış ticarette gümrük duvarlarını yükseltmeyi vaadediyor, saçma sapan dahi olsa ortaya bir şeyler koyuyor; duvar yapacağım diyor, göçmen alımını sınırlayacağım diyor, genel manada işini kaybetmiş beyaz orta sınıf amerikan kesimine hitap ediyordu. dediğim gibi saçma sapan şeyler dahi olsa bir şeyler anlatıyordu. üstelik amerika'da malum iki seçenek vardır. cumhuriyetçiler ile demokratların zaten siyaset olarak politikaları, konumları bilinir. bizde böyle bir şey de yok. kimlik siyaseti de gittikçe kayboldu. bizde seçim tamamen popülist söylemler üstünden yürüyor. dedikodudan ibaret konuşmalar var.

    oysa milyonlarca insanın o kadar ortak sorunu var ki. vergi, gelir adaletsizliği, nitelikli istihdam eksikliği, adalet sisteminin çökmesi... gerçek manada laf ebeliği yapmadan çözüme dair ciddi bir teori ortaya koyan oldu mu?

    hepinize hayırlı uğurlu olsun seçimler.
hesabın var mı? giriş yap