5 entry daha
  • öncelikle belirteyim, ikinci tura akşener de kalsa ince de kalsa gider gönül rahatlığı ile vicdanım rahat bir şekilde ikisine de oy veririm.

    meral akşener ikinci tura kalsın diyenlerin argümanları; akşener'in muhafazakarlardan oy alabileceği ama ince'nin alamayacağı iddiasına dayanıyor. ince'nin hayır cephesindeki muhafazakarlardan oy alamayacağını nereden çıkardınız bilemiyorum ama seçimin belirleyicisi hdp seçmeni olacak diye düşünüyorum.

    sadece biz türkleri baz alırsak cumhur ittifakı ile millet ittifakı adayları ikinci turda üç aşağı beş yukarı 1-2 puan farkla (hangisi önde olur bilemiyorum) başa baş oy alırlar. bu durumda kürtler hangi adaya oy verirse o aday kazanacaktır.

    kürtlerin ise mhp kökenli akşener'e ince kadar oy vermeyeceğini düşünüyorum ben.

    eğer akşener zaten muhafazakar oyları alabilecek kapasitede ise ilk turda alsın o oyları ve ikinci tura kalsın zaten. ince'nin ikinci tura kalması halinde ise ilk turda erdoğan yerine akşener'e oy veren kişilerin "la biz erdoğan'a karşıyız ama gidip ince'ye vereceğimize erdoğan'a verelim" diyeceklerini hiç sanmıyorum. dolayısıyla ince ikinci tura kalırsa akşener'den daha fazla şans elde eder diye düşünüyorum. oy vermeyecek olan muhafazakar kesimin açığını kürtler kapatırlar.

    ayrıca google trends'i takip ediyor musunuz bilemiyorum ama adayların son 1 haftalık google trendleri şöyle:
    https://pasteboard.co/hkzlsq2.jpg

    bu türkiye haritasında son 1 haftada erdoğan'ın yüksek olduğu iller kırmızı, ince'ninki mavi, akşener'inki de sarı ile gösterilmiş.*
16 entry daha
hesabın var mı? giriş yap