3 entry daha
  • biz bunu yazılarımızda anlattık. gerçekten saçmalıktır. istanbul’da resmî plakalı araç sayısı kadar aynısının tıpkısı sahte plakalı araçta var olabilir. birisi anadolu yakasında çalışırken diğeri avrupa’da çalışır. bunlardan kimi araç sahibinin bilgisi dahilinden bazıları da tesadüfen aynı plakalı araç ceza yendiğinde veya karşılaştıklarında öğrenirler durumu.

    madem serbest piyasa ekonomisi var sınır getirilmesi mantıksız. serbest bırakırsanız olacak şey rekabet ve ucuz taksidir. über müber de derdin olmaz, fahiş fiyata yolcu taşımacılığı, oraya gitmem, burayı sevmiyorum, para üstü yok abi valla derdi de olmaz.

    bir süre sonra nasıl her yer bakkal nalbur dolmuyorsa taksi de dolmaz. denge sağlanır.

    toplu taşımaya engel de olmaz. toplu taşımanın da kalitesi artar.

    peki neden bu kadar basit bir gerçek görülmüyor. götürü usulü komik vergiler alınıp, ötv’siz araç veriliyor taksilere. çünkü güç ve para sahipleri aynı zamanda siyasi güç de sahibidirler.

    yani seni beni değil kemiksiz kazançlarının ve artan plaka değerlerinin peşindeler.

    güç yozlaştırır mutlak güç mutlaka yozlaştırır.

    not: tüvtürk’ün araçlarının farının derecesine korna sesine dahi bakmasına rağmen, egzoz emisyonlarına tercihli bakma sebebi de bu taksilerde. daha az yakıt harcamak için egzoz sistemindeki katalizörleri çıkarırlar, çevreyi zehirli gazla doldururlar emisyon ölçümlerini de anlaşmalı istasyonlarda hallederler.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap