3 entry daha
  • osmanlı ve selçuklu dönemindeki “harika eserler” i okuyacağınıza biraz latince, ingilizce, fransızca öğrenip bilim makaleleri ve teknolojik ilerlemeleri okusanız daha faydalı olur sanki?

    dünyada üretilen bilginin %80i 1600-2018 arasında üretildi ise %20si öncesindeki binlerce yılda üretilmiştir. yani semerkant buhara (hikayeleri) moğolların sürekli cengizhan’ ı dillerine dolamalarından farklı bir şey değildir. hatta ve hatta cengiz han bizim çoğu atamızdan büyük işler başarmış olmasına rağmen şu anda moğolların dünyada etkin bir ülke olmadığı ve önümüzdeki dönemdede olmayacağı çok açıktır.

    aynı mantıktan yola çıkarsak, germenlerin(alman) dünyadaki eziklikleri ve frenklerin(fransız) dünyadaki silikliği, hatta ve hatta anglosaksonların(ingiliz) sadece kendi ülkelerini iskandinavlardan korumaya çalışan tüm enerjisini toprak kaybetmemeye harcayan bir millet olduğu düşünüldüğünde, bugün almanya-ingiltere-fransa üçlüsünün dünyadaki önemine bakıp 1600den sonra oluşan bilginin doğru kullanımının sonuçlarını görebiliriz.

    bu da bize geçmişteki kahramanlık hikayelerinin değil, bilimin ve bilginin toplumumuzun refahı için gerekli olduğunu gösterir.
288 entry daha
hesabın var mı? giriş yap