1 entry daha
  • bu oyunun, 2004 yılında playstation 2 platformuna yine from software tarafından geliştirilmiş olan kuon isimli oyunun 'ruhani' devam oyunu olacağı yönünde bazı söylentiler dolaşıyor! -ki muhtemelen bu söylentiler doğru.

    nasıl ki demon's souls oyunu esasen fromsfotware'in ilk oyunlarından olan king's field serisinin ruhani devamıydı, bu oyun da benzer bir şekilde kuon'un devamı/yeniden düşünülmüşü olacak gibi duruyor.

    kuon, 11'nci yüzyıl dönemlerinde japonya'da geçiyor ve doğaüstü bir takım olayların yaşandığı bir malikanede kaybolan şeytan çıkarıcısı doman'ı arayan kızları ve öğrencilerini anlatıyor. oyunu farklı perspektiflerle oynamak mümkün, chapter of shadow isimli bölüm şeytan çıkarısının kızı, utsuki gözünden oynanırken, chapter of light isimli bölüm doman'ın öğrencisi sakuya gözünden oynanıyor. iki bölüm bitirildiğinde chapter of kuon isimli son bölüm bir başka şeytan çıkarıcısı olan abe no seimei gözünden oynanıyor ve oyun sonlanıyor.

    oyunda malikade yaşanan gizemli olayların kuon, sonsuzluk ritüeli yüzünden yaşandığı ortaya çıkıyor... bu ritüel ile yaşayan insanlar farklı varlıklarla bütünleşiyor ve en nihayetinde yeniden doğuyor ve ritüelin tamamlanması için bunun 9 kez tamamlanması gerekiyor.

    --- !!buradan sonrası oyunun içeriğine dair spoiler içeriyor!! ---

    ..

    öğreniliyor ki ritüeli gerçekleştiren aslında doman'ın ta kendisi ve ritüel için kendi kızlarını ve öğrencilerini feda ediyor... her şeyin sonunda doman, seimei tarafından yeniliyor ve ritüelin kurbanı olan utsuki babasının da bedenini kullanarak ritüeli sonlandırıyor ve genç bir kız olarak yeniden doğuyor!

    shadows die twice, yani gölgeler iki kez ölür denilerek gölge bölümünün kahramanı olan ve teorik olarak ölüp tekrar dirilen utsuki'nin akıbetine referans verilmiş olması hayli mümkün!

    --- spoiler sonu ---

    oyun, özünde bir hayatta kalma, korku oyunu olsa da pek ala from software'in souls serisi ile ortaya koyduğu mekanikler uyarlanabilir. oyunda fiziksel saldırılar ve büyü saldırıları yapmak mümkün! hikayenin çevresinde geçtiği malikane, kuon ritüeli yüzünden zombimsi yaşayan ölülerle, hayaletlerle ve türlü korkunç varlıkla çevirili.

    şöyle bir düşünülürse pek ala yeni oyunun kuon'u temel alan bir oyun olabileceği sonucu çıkıyor... eğer souls serisinin kaptanı olan hidetaka miyazaki bu oyunun yönetmen koltuğuna oturursa, gelmiş geçmiş en iyi hayatta kalma/korku-aksiyon oyununu görmemiz olası!

    shdow die twice'ın e3 2018'de gerçek adı ve hatta belki biraz oynanış ile birlikte gösterileceği kesin. haziran yaklaştıkça oyuna dair daha çok bilgi sızması da olası!
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap