6 entry daha
  • hakan atilla davası tr saati ile bugün 17:00 da açıklanacak. dolayısı ile bu davanın etkisi 16 mayıs’tan çok 17 mayıs kurunu etkileyecektir.

    16 mayısı etkileyecek en önemli faktör moody’s in türkiye açıklaması olur. nitekim moody’s makro gelişmelerin türkiye kredi notu için negatif seyrettiğini açıkladı.

    rapor özeti şöyle:

    kredi derecelendirme kuruluşu moody's, fonlama ve varlık kalitesi ile ilişkili aşağı yönlü risklerden kaynaklı olarak türkiye'nin bankacılık sistemi için görünümün negatif olduğunu bildirdi.

    türk bankaları için faaliyet ortamının, yavaşlayan ekonomik büyümeyi etkisiz para politikasını ve yüksek işsizliği içeren faktörlerin bir araya gelmelerinden kaynaklı olarak zorlu olmaya devam edeceğini savunan moody's, "bu faktörler kredi talebini bastıracak ve kredi borçlularının borçlarını geri ödeme kapasiteleri üzerinde baskı yaratacak" dedi.

    moody's, türk ekonomisinde 2017 yılında yüzde 7 olan büyümenin 2018 yılında yüzde 4'e ve 2019'da yüzde 3,5'e yavaşlayacağını tahmin etti.

    raporda, genel resmin türkiye'ye yönelik bir dış şok riskinin hala oldukça düşük olmakla birlikte yükseldiğine işaret ettiğini savunan moody's, "bu, türk bankacılık sistemini bir yatırımcı güveni kaybına daha duyarlı yapıyor" ifadelerini kullandı.

    moody's, zorlu faaliyet ortamından, bazı büyük kredi kullanıcıları arasındaki finansal zorluklar ve zayıflayan inşaat sektörü kaynaklı olarak bankaların varlık kalitelerinin büyük olasılıkla kötüleşeceğini ifade eden moody's, "2017'de yüzde 3 olan sorunlu kredilerin 2018'de yüzde 4 civarına yükselmesi büyük olasılık" dedi.

    tüm bunlara rağmen ülkemiz hiç gerek olmaksızın halen olağanüstü hal ile yönetiliyor ve ben buna şaşırıyorum. ekonomi gittikçe kötüye gidiyor. allah aşkına, biz sıradan vatandaş olarak bile bunu görüyor ve hissediyoruz da siz ülkeyi yönetenler bu verileri okuyamıyormusunuz?
283 entry daha
hesabın var mı? giriş yap