• ne yazık ki acı bir gerçek.

    genç arkadaşlarımız pek bilmez; sene 2007, youtube popülerleşeli 1 yıl falan olmuş. delinin biri gitmiş (bir yunanistan vatandaşı) atatürk hakkında saçmasapan, alay edici bir video yapıp paylaşmıştı.

    bunun üzerine bir atatürkçü de mahkemeye gitmiş, mahkeme de "atatürk'e hakaret suçu" kapsamında youtube'u komple engelletmişti.

    (bkz: youtube'a erişimin engellenmesi)

    o zamanlar daha tib falan yoktu.

    youtube o zamanlar türk devletiyle bu kadar sıkı fıkı değil ve videoların yayından kaldırılması bu kadar kolay değildi. bir tek video için gittiler koca siteyi kapatmışlardı.

    ne olduysa ondan sonra oldu. atatürk hassasiyetiyle toplumun buna çok fazla tepki göstermediğini fark eden akp işine gelmeyen bütün muhalif siteleri ve sonra da porno siteleri tek tek engellemeye başladı.

    aynı durum ülkedeki kutuplaşma için de geçerli. onu da atatürkçüler başlattı, sonra akp aldı, büyüttü, bugünlere getirdi. mesela, bugün başkanlık sistemi varsa bunun müsebbibi 367 kararını ilk ortaya atan sabih kanadoğlu'nundur. onun yüzünden sonra sistem kilitlendi ve "cumhurbaşkanını halk seçsin" diye referandum yapıldı, sonrası malum. ama o başka bir entry'mizin konusu olsun.

    sözün özü, bir hamlede bulunurken bunun orta ve uzun vadedeki sonuçları mutlaka düşünülmeli. türkiye'de siyaset ne yazık ki günü kurtarmak için yapılıyor.

    şimdilerde ise seçim uğruna, günü kurtarma uğruna, otoriter rejim uğruna ekonomiyi mahveden akp'nin adım adım çöküşünü izliyoruz.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap