• bilginin aktarımına son derece önem veren bir cahil olduğum için de böyle yerli, yabancı kaynakları takip etmek hakikaten önemli ki yerliler arasında bir süreklilik ve dolgunluk yok. hakikaten işini doğru-düzgün yapan kişi sayısı eskiye nazaran artsa da yeterli değil.

    ben kendisini youtube'da spss ve istatistik ile ilgili videolarından takip etmeye başlamıştım. atatürk üniversitesinin ve kapatılan şifa üniversitesinin uzaktan ya da kayıt altına alınmış ders videoları bulunmaz nimet niteliğinde.

    bilim adına üzücü olan ise sanırım erzurum atatürk üniveritesinden sonra geçtiği şifa üniversitesi kapatılınca kendisi de khklar ile işinden olan akademisyenlerden birisi oldu. sonrasında sanırım bir şirket kurup istatistiki danışmanlık, makale inceleme-eleştiri, yazma gibi kurslar veriyor. kendinisi tanımıyorum ama suçlama ya da ceza olmamış ki dışarıda şirket kurmuş, ekmeğini kazanma derdinde.

    başta da belirttiğim gibi bilgi aktarımı bizim gibi memleketler için hayatiyken böyle adamların şirket kurup bunu yapması yerine üniversitelerde yapmasının daha mantıklı olduğu doğru değil mi? türkiyenin en akıllı on bin kişisinin yarısından fazlasını doktor yapıp alakasız yerlerde harcayarak mı bir yere geleceğiz? bu ülkeyi bilim üretenler kurtarmayacak mı?

    prof. dr. zekeriya aktürk gibi kişiler madem masumlarsa neden bilginin tüccarlığını yapmak zorunda bırakılıyorlar bilen var mı? memleket ne idüğü belirsiz, tv şovlarına katılan akademisyenlere ve troll akademisyenlere mi kalacak?
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap