6 entry daha
  • destek vermediğim kampanya. bu emrah'ın özelinde değil ama genel olarak bu tarz kampanyalardan hoşlanmam. neden hoşlanmadığımı açıklayayım böyle kampanyalardan:
    * öncelikle 25.000 pound gibi bir rakam istemiş. bu şu anki kurla 150.000 tl gibi bir rakam yapıyor. gerçekten sosyal bilimler yüksek lisansı için `:(sosyal bilimleri kötülemek için demiyorum bunu)` değer mi bu mebla?
    *diyelim elinizde 150.000 türk lirası var. bunu köy okullarına yardım olarak mı harcamak mantıklı, yoksa koç'u bitirmiş bir lisans mezunun yüksek lisansı için harcamak mı? hangisi türkiye'nin toplam bilimini arttıracak, hangisi daha fazla insanın hayatına dokunacak adım? zaten emrah eminim ki başka yüksek lisans programlarında da kabul almıştır. peki ya ilkokulda okuyacak kitap bulmayanlar? hangisi daha kritik durumda?
    mübalağa yaptığımı biliyorum bu konuda, eminim bazılarınız ne saçmalıyor bu sikik demişsinizdir.
    *üsttekini daha realistik hale getirmek için, diyelim bir lise 4 öğrencisi geldi. ''arkadaşlar ben şu vakıf üniversitesinde tıp fakültesini kazandım. çok mutluyum, hep hayalimdi vs. fakat %50 bursla kazandığım için 6 yılda 180.000 lira gibi bir paraya ihtiyacım var. yardımlarınızı bekliyorum.'' aynı şekilde yardım eder misiniz? oysa ikisi de aynı durumda, ikisi de hayallerini gerçekleştirmeye çalışıyor, ikisi de maddi olarak karşılayamıyor.
    *daha kapitalist bakış açısından bakarsam, madem o kadar değerliymiş bu arkadaş burs kazansaymış kardeşim. neden oxford yeterli görmemiş bursa?

    toparlamak gerekirse, biliyorum popüler olmayan bir fikri dile getirdim. biliyorum bazılarınızın hiç hoşuna gitmeyecek fikirler ama bu devirde herkesin hayalleri var, herkes burs peşinde koşarken burada böyle kampanya yapanlara gerçekten karnım tok. bugün diş hekimliği fakültelerinde doktora öğrencilerine tek kuruş para vermeyen, onları sabah akşam köle gibi koşturan, utanmadan kullandıkları malzemenin parasını bile ödeten,bir de utanmadan hocalarına çay almasını bekleyen bir ortam var. sabahları okulda koştururken, akşamları nöbet tutuyorlar ki okulun malzeme parasını karşılayabilsin, evinin kirasını ödeyebilsin. üzgünüm emrah ama bence bu insanlar bu parayı senden daha fazla hak ediyorlar.
    edit:sabah biraz ters bir kelime kullanmışım, onu düzelttim. teşekkürler @burclarainanmam
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap