• zaman zaman bazı kürtler’in, bazı ermeniler’in, bazı gürcüler’in dile getirdiği saçma sapan bir argüman. utanmadan “siz orta asya’dan geldiniz biz 120 bin yıldır bu topraklardayız” diyenler oluyor. eee n’olmuş hacı sen burada idiysen? güçlü devlet kursaydın, imparatorluk kursaydın. kalibreniz mi yetmedi? 1 milyon yıl türkleri mi beklediniz?

    bu mantıkla gidersek bugünkü bütün milletler 3 bin yıl önce nerede iseler oraya geri dönsünler. olur mu? fransızlara, ingilizlere, amerikalılara “siz buraya bilmem nereden geldiniz ama kızılderililer, avrupa’nın kadim halkları hep oradaydı, siktirin lan geldiğiniz yere” demeye g.tünüz yer mi acaba?

    öbür taraftan kürtler’den önce de urartular vardı, ege’de frigyalılar vardı, orta anadolu’da hititler vardı ne yapalım şimdi amk? neandertallere, maymun ve dinozor devirlerine kadar geri mi dönelim? sidik mi yarıştıralım?

    bu boş ve temelsiz argümanı bir daha duymayayım. zaten devletin adı türkiye cumhuriyeti de türkler bolluk ve zenginlik içinde, kürtler kölelik içinde falan değil. giren hepimize eşit bir şekilde giriyor. bu etnik karşıtlığı bırakıp ayırt etmeksizin bize kazık sokanlarla uğraşmak gerek. sidik yarıştırmaya değil, bu uzlaşı zeminini kurmaya ihtiyacımız var.
hesabın var mı? giriş yap