• cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde sayın muharrem ince tarafından dile getirilen taleptir ve muhtemelen de zevkle karşılanacaktır.

    abd hiçbir şekilde çıkarlarının ters düştüğü bir yönetimin lehine harekette bulunmaz. bu çerçevede iran ambargosunu delen, müslüman ülkelerin hamiliğine soyunan, birleşmiş milletleri ve küresel sistemi eleştiren bir tayyip erdoğan kabinesine fetullahı asla teslim etmez.

    öte yandan eğer millet ittifakı adlı oluşum iktidara gelir ve chp nin desteklediği aday hükümeti kurarsa abd yeni yönetimin kredibilitesini sağlamak, ona zeytin dalı uzatmak ve tayyip erdoğandan intikam almak amacıyla fetullahı deport edecektir diye düşünüyorum. zira fetullahın chp destekli hükümete deport edilmesi abd kontrolünde açılacak olan ve tayyip erdoğanın suçlanacağı bir siyasi hesaplaşmaya döndürülme kapasitesi taşımaktadır. fetullah kendisine biçilen rol çerçevesinde ve intikam duygusuyla mahkemelerde ak parti ve tayyip erdoğan ile beraber çalıştığı, destek ve himaye gördüğü şeklinde beyanatlarda bulunarak suçu önceki yönetimin üzerine yıkacak ve chp seçmeni başta olmak üzere tayyip erdoğan karşıtları tarafından da ayakta alkışlanacaktır.

    unutulmamalıdır ki vaktiyle 28 şubat abd destekli süreciyle iktidardan düşürülen refah partisi halen popülerliğini korur ve yapılacak bir seçimde yine yüksek oy alacağı aşikarken ecevit başbakanlığındaki ve halk desteği olmayan askeri vesayetten icazetli azınlık hükümetine abdullah öcalan hediye edilmiş ve seçimler bu rüzgarla manipüle edilerek karaoğlan ecevitin seçimlerden birinci çıkması sağlanmıştır.
hesabın var mı? giriş yap