• haziran hareketi'nden televizyonları boykot çağrısı yapıldı.

    “18 mayıs cuma akşamı saat 20.00’de milyonlar olarak havuz televizyonlarını kapatıyoruz. bu ülkede milyonların siyasi tercihlerini yok saydınız madem tamam kapatıyoruz.”

    seçim sürecinde muhalefet yok sayılıyor

    trt erken seçim sürecinin ilk 20 gününde akp-mhp’ye 37 saatin üzerinde yer verirken, chp’ye 3 saat, iyi parti’ye 9 dakika yer vermişti. hdp’ye ise hiç yer vermemişti.

    seçim çalışmalarını başlattığı yalova'daki ilk mitingini trt, ntv, cnn türk ve habertürk'ün yayınlamaması üzerine muharrem ince:

    "akp'nin ilçe kongrelerini bile canlı yayınlayan televizyon kanalları dün yalova'daki muhteşem mitingimizi canlı yayınlamadı. bu medya düzeniyle de çarpışa çarpışa geleceğiz. saray talimatıyla muhalefete medya ambargosu devam ederse mitinglerimizi tv kanallarının önünde yaparız!" ifadelerini kullanmıştı.
    medya üzerindeki baskıya dikkat çekmek ve seçim süreci boyunca muhalif partilerin adaylarına yer verilmemesine tepki göstermek için haziran hareketi tarafından iktidar yanlısı televizyon kanallarını boykot etme çağrısı yapıldı.

    çağrıya birçok twitter kullanıcısı #tamamkapatıyoruz etiketiyle destek verdi. destekleyenler arasında genco erkal, chp milletvekilleri zeynep altıok akatlı ve ilhan cihaner de yer aldı. çağrıda şu ifadeler kullanıldı:

    “türkiye akp-mhp eliyle baskın bir seçime giderken medyada tek seslilik hakim kılınmaya çalışılıyor. akp medyanın yüzde 96’sını kontrol ediyor. televizyonlar tek bir adayın propaganda araçlarına dönmüş durumda.

    “göstermelik birkaç haber hariç cumhur ittifakının adayları dışındaki sesleri duymak imkansız. referandumda bu ülkenin en az yarısının oy verdiği hayır seçeneği nasıl yok sayıldıysa şimdi de tamam diyenlerin sesi kısılıyor.

    “öyleyse tamam. bu ülkede üreten, düşünen, emek ile geçinen vergisini ödeyen milyonlarız. gücümüzün farkındayız. iktidardan rant kapma telaşı ile susturulmuş, havuza atlamış patronların televizyonlarına gücümüzü gösteriyoruz.

    “18 mayıs cuma akşamı saat 20.00’de milyonlar olarak havuz televizyonlarını kapatıyoruz. bu ülkede milyonların siyasi tercihlerini yok saydınız madem tamam kapatıyoruz.”
110 entry daha
hesabın var mı? giriş yap