6 entry daha
  • hastane borcu icin illa mahkemeye gitmeye gerek yok. eyaletinin veya hastanenin bu tur durumlar icin kurumlari yada vakiflari var. onlara muracat edip maddi gucunuzun yetmeyecegini veya bir kismina yetecegini soylerseniz size yardimci olurlar. 7 ay once bir arkadasimin esi saglik sigortasi dahilinde dogum yaptigi halde 7 bin kusur dolar masraf gonderdiler. arkadasim da hastanenin vakfina muracat edip, hepsini oderse maddi durumunun kotu etkilenecegi, bebek bakimini tam yapamayacagi yonunde yardim basvurusu yapti. sanirim borcu 2500-3000 dolar bandina dusurmuslerdi.

    yukaridaki arkadas bir seyi acikliga kavusturmamis. o bankalar artik arkadasa cok cok zor kredi karti verir. verenler de limitini yukseltmez.

    diger konu da, amerikada is bulmak cok cok kolay, para kazanmak asiri kolay. buna ragmen iflas etmek icin ciddi tembel olmak gerekli yada calismayi engelleyecek bir durum olmasi yada isini kaybetmis olmak gerekli.

    simdi bir konu daha var. amerikalilar zengin falan degil beyler. turkiyedeki orta sinif dedigimiz kesim amerikada da cok yaygindir. bakin ev alirlar 25 yil mortgage oderler, cocugu ilkokula, liseye veya universiteye yollarlar, taksit oderler, araba alirlar 5 sene loan yada lease oderler, cogu ay sonunu ancak tutturur yada biraz para artirir. o filmlerde gordugunuz muhtesem amerika evlerinde oturup son model arabalara binen pek cok amerikali, senede 15 gun yurtdisi veya miami tatili icin 11 ay para biriktirirler. herkesi 100.000 dolar maas aliyor saniyorsunuz sanirim. doktor, avukat, finans uzmani ve yazilim muhendisledi haric bu paralari alan yok. doktor da asistanken 50-55 bandinda aliyor, uzman olunca ancak 100.000 uzerine cikabiliyor yani 31-32 yaslarinda. avukatin da ayni sekilde. en kolay bu miktara ulasan yazilimcilar. mezun olur olmaz 70.000 alt sinirdan baslarlar birkac sene icinde 100.000 i gecerler.
16 entry daha
hesabın var mı? giriş yap