1 entry daha
  • karabükspor'un süper ligde, rıza çalımbay'ın da trabzonspor başındaki son maçı.

    rıza hocanın kısa süreli trabzon macerasına bakınca; kendisi için büyük bir tecrübe olduğuna eminim, medya, taraftar, yönetim derken kolay kolay göremeyeceği bir baskı altında çalıştı ve bu tecrübe ve referansla süper lig kulüplerinde rahatlıkla iş bulur, antalya ve benzeri kulüplerdeki son başarısızlıklarını da unutturur.

    zira kağıt üstünde, en basitinden puan cetveline bakılırsa; ersun kovulunca takımın başına geldiği ve malatya'da kaybedip 9. hafta 13. sıraya geri düşen takımı ligi beşinci olarak bitirdi diye başarılı olduğunu söylese kimse aksini iddia edemez. ama uygulamada, hem yaptığı talihsiz açıklamalar, hem de oynattığı pasif, korkak futbol ile trabzonspor'da uzun süre hatırlanmak istenmeyecek isimlerin başında geldiğini söyleyebilirim, en azından bir taraftar olarak kendi adıma.

    daha geçen hafta kendi sahasında kasımpaşa'dan 5 yemiş bir takımın hocası, ertesi hafta bursa'da kazanınca çıkıp konuşmamalı, birilerine laf çakmaya çalışmamalı.

    maça dönersek, muhtemelen bomboş tribünlere karşı oynanacak gibi gözüküyor. zaten şu şartlarda bedava olsa gitmez insanlar. hafta içi, mesai bitimine konmuş, üstelik takımların bir iddiasının kalmadığı, hele bir ramazan günü iftar saatinden önce bitecek şekilde başlangıç saatleri 18:00 yapılmışsa diğer dört maç ile beraber, tüm o beş maçında tribün gelirlerinden tamamen feragat edilmiş olmalı, ama bu kararı verenlerin de herhalde kendince bir açıklaması vardır.

    bu arada bakalım kimlerin trabzonspor formasıyla son maçı olacak, aslında bu sebeple bile gidip izlenebilirdi trabzon'da olsam. neticede kimlerin veda maçı olduğunu da aslında önümüzdeki transfer dönemi gösterecek; ama bu sene hiç verim alamadığımız sosa, dame n'doye, olcay şahan, onazi, rodallega gibi isimleri ve artık 38 yaşına giren durica'yı bir daha bu formayla izlemeyiz gibi geliyor.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap