4 entry daha
  • bir zamanların köklü öss/öys geyiği. nereden aklıma geldi ki bu şimdi? bu konudan soru öss'de çıkmaz ama öys'de çıkabilirdi. çıkarsa da genellikle ayırıcı soru olur çünkü zordur göreli olarak. bu bağlamda matematik testinde uzay geometri sorusu çıkan öys sınavı "zor sene" diye anılmaya meyillidir. daha doğrusu meyilliydi, tarih oldu çünkü. bu konuya çalışmak ve sorularını yapmayı hedeflemek bile başlı başına bir taktikti. çoğu öğrenci görür görmez boş bırakırdı. sadece iyi öğrenciler, o da hedefleri çok yüksek puanlı bölümler olanlar ve diğer konuları tamamladıklarını düşünüyorlar ise bu konuya çalışırlardı. yine taktik olarak soru çıkma riskini alıp hiç çalışıp vakit ayırmamak da bir yoldur.

    öys matematik testi genellikle 52 soru olurdu ama bazen 51 bazen de 53 soru çıktığı olmuştur diye hatırlarım eski bir öss/öys canavarı olarak.

    not: öss/öys iki aşamalı sistemi 1999'da kalktı. öys tamamen yok olurken, öss tek basamak olarak ismen devam etti ama içeriği ve fonksiyonu değişti. sadece öss ile yerleştirme yapıldı. soru sayısı arttı, kısmen zorlaştı. öss ise ismen 2009'da iki oturumlu sistem ile tarih oldu.

    not 2: öss/öys sistemi bugüne değin ülkenin şahit olduğu(sınavlı sistemler içinde) en kaliteli üniversite yerleştime sistemidir. 1981-1999 rip.
hesabın var mı? giriş yap