• birazcık dini bilgisi olanların kabul edeceği gerçek. öncelikle dinci - dindar farkını bildiğinizi varsayıyorum. burada dindardan kasıt dindar müslümanlardır. diğer dinlere mensup veya ateist arkadaşlar üzerine alınmasın.

    nedenlerine gelince:

    -devlet hazinesinin yetimiyle -öksüzüyle 80 milyonun hakkı olduğunu, gereksiz yere bir kuruş harcanamayacağını, kafana göre istediğine peşkeş çekilemeyeceğini bilir. öyle bilir ki, devlet hazinesinden yanlışlıkla bir kör kuruş, boğazından geçmesin diye içi titrer.

    - itibarın, "devletin işini yaparken yaktığı mumu, kendi işini yaparken söndüren" hz. ömer'in adaletinde olduğunu bilir, binlerce odalı saray yaptırmakta değil

    - binlerce çocuk, vatandaş, ilaç için, tedavi için yardım kampanyaları açarken, para ararken, "bu mersedesler devlet için çerez parası" söyleminin ne anlama geldiğini bilir.

    - devletin küfür ile bile ayakta durabileceğini, ama zulümle asla ayakta duramayacığını bilir. devletin temelinin adalet olduğunu bilir.

    "zulmedenlere en küçük bir meyil dahi göstermeyin; yoksa cehennem ateşi size de dokunur." ( hud, 11/113)

    hz. muhammed (s.a.v) 'in "kızım fatıma bile olsa, ayrım yapmaz ve cezasını verirdim!" buyurduğunu; bizden-sizden diye ayrım yapılamayacağını, doğrunun, doğru - yanlışın yanlış olduğunu bilir. kimin söylediğine bakmaz, söylenilene bakar. söyleyenin de, ne yaptığına bakar.

    hz.ali 'nin "devletin dini adalettir" sözünü aklından çıkarmaz.

    - devlet kademelerinin işinin ehli insanlara verilmesi gerektiğini, kayırmaca yapılamayacığını bilir. öyle kayınçonu - damadını- kızını- oğlunu akrabanı - yandaşını kafana göre istediğin yere getiremeyeceğini, oraların millete hizmet mevkii olduğunu, ancak layık olanın atanması gerektiğini bilir.

    “muhakkak, allah size, emanetleri ehline vermenizi ve insanlar arasında hükmettiğiniz zaman adaletle hükmetmenizi emreder.” (nisa, 4/58)

    - hz. ömer'in dediği gibi:
    "insanların en cahili, kendi ahiretini başkasının dünyası için satandır".

    o nedenle birilerine yaranmak için, maddi çıkar - mevki için, haksızlığa, yolsuzluğa müsamaha göstermez.

    daha fazla uzatmak istemedim, sonuç bölümüne gelirsek, ortada bir problem olduğu belli. seçenekler:

    1- dinimizi bilmiyoruz
    2 - yanlış biliyoruz
    3 - dindar değiliz.
    4 - yol yaptı.

    karar veremedim, hatamız varsa affola.
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap