3871 entry daha
  • 175 sayfa entryi dikkatli bir şekilde inceleyip süzersek geriye elde 3-5 sayfa faydalı bilgi ve 25-30 entry kalıyor.

    program paylaşanlar ve kendi programını da paylaşanlar da var elbette.burada saygı duymakla birlikte vücut yapısından tutta,kişinin kilosuna,boyuna,sporla ilişkisine kadar birçok faktör bulunmakta.bunu iyi bir eğitmen kişi ile birebir yüzyüze konuşarak belirleyebilir.bu spora başlamak isteyen kişinin vücut tipini görmelidir.diğer türlü programlar stabil bir kurala bağlı kalamazlar.

    padişah fermanı gibi entry girenler var.benimki de öyle olacak.ama basite indirgesen bile yazmak ve açıklamak zorundayım.şu kadar gr protein,şu kazein,şu amino asit,şu l-carnitin.idmandan önce,idmandan sonra.sabah şu kadar.şu kadar set.şu zamandan fazla çalışma.1 gün şöyle çalış bir gün böyle çalış.

    sayın ekşi sözlük ahalisi.hepimiz kimi zorlu işlerde,kimi masa başında çalışıyoruz.kimi zihinen,kimi bedenen,kimiyse hem zihnen hem de bedenen yoruluyor.zamanının büyük bölümünü trafikte geçiren insanlar var.

    hiç youtube videolarına denk geldiniz mi?bu spor dalı ile ilgili dolaylı yoldan ya da kendi kanalından antrenman videoları,tavsiyelerde bulunan,bu spor kategorisinde yurtiçi ve yurtdışında başarılar elde etmiş,dereceler ve madalyalar kazanmış kişilere de aynı soruları soruyorlar.

    hocam şu kadar set mi yapalım,hergün çalışsak olur mu,protein tozunu şu miktarda alırsam olur mu diye söyleşilerde sorular soruyorlar.ve bu kişiler gayet kibar bir uslupla lafı sokuyorlar aslında...

    ne yapacaksınız arkadaşlar mr.olympia mı olacaksınız???
    yarışmalara katılanlara,bu işten para kazananlara lafımız yok elbet ama.çıkın dolaşın,gezin.arkadaşlarınızla,ailenizle sohbet edin.bowling oynayın diye de ekliyorlar.

    benimde gördüğüm ve yıllardır gözlemlediğim 3 aylıkçılar diye tabir ettiğimiz ve çoğunluğu 17-25 yaş arası olan bir tayfa bu grup.

    vücüt geliştirme işini 3 ayda tamamlayıp en kötü sergio constantine,lazar angelov olabileceğini zanneden bir güruh bu aslında.gelişmenin minumum 1,1.5 senede başlayacağını bilmeyen,3 ay sonunda gelişmeyip gerileyince sporu bırakan ama herşeyi soran çok ama çok meraklı bir grup...

    bu işte doğrular en başta belirttiğim üzere zaten genel olarak yazılmış...

    1.başlangıç için spor salonu gereklilik olmayabilir.temel haraketleri es geçmemek prensibi ile birlikte bir mat,2 dumbell la bile bu spora elbette başlayabilirsiniz.sonrası için bir sehpa ve düz bar yeterli olabilir.spor salonları elinizdeki ağırlıklar yeterli gelmeyince,ve bazı kas gruplarınızı elinizdeki imkanlarla çalıştıramayacağınız için gerekli olacaktır.ama yeterli altyapıyı ve esnekliği zaten kazanmış olacaksınız.

    en nihayetinde serbest ağırlıklar makinelere göre her zaman daha fazla adele grubu çalıştırırlar.denge kaslarınız daha sağlam olur.

    traktör garajında bulduğu alet edevatlar ile derece alan bilek güreşi sporcumuz var mesela.kategori aynı kategori olmasa bile anlatmak istediğim anlaşılmıştır muhtemelen.

    2.supplementler olmazsa vücut geliştirme olmaz.işte büyük bir yanılgı daha.et,tavuk,balık, alacak kadar geliriniz olmayabilir.bu mutlaka protein tozu almak zorundasınız demek değildir.bakliyatlar ,süt ürünleri,yulaf,yumurta karbonhidrat ve protein açısından zengin gıdalardır.bir çok araştırma işlenmiş sporcu gıdalarında ambalajda yazan verilerin yanlış olduğunu ve vücudun yapısı gereği bu tozların sadece %15 -20 sinin emilimini gerçekleştirebildiğini destekler nitelikte makaleler yayınladılar.sporcular ile bu firmaları her daim birlikte görmenizin sebebi var olan sponsorluk anlaşmalarıdır.bu işin içindeyseniz bir şekilde tanıştığınız ve bu sporu hakkıyla yapan kişilerin mevzu bahis işlenmiş ürünleri aslında hiç kullanmadıklarını yada nadiren kullandığını söylediklerini görürsünüz.doğrusu budur zaten.

    3.program şarttır fakat kişi bir zaman sonra kendi mixini kendisi hazırlayabilir.kendi vücudunu tanıdıkça ve temponu hissetikçe kimseye gerek duymayacaksın.kendi personal trainer ın olacaksın.ağırlık arttıramıyorsan,gelişme gösteremiyorsan,esneklik sağlamadıysan hocanı ve programını değil ilk önce beslenmeni,dinlenmeni ve uykunu gözden geçirmen gerek.eğer ki programına sadıksan...

    yoksa 3 aşağı 5 yukarı programlar,temel haraketler,set sayıları,çalıştırılacak bölgeler herkes için aynı.sıralama değişebilir yalnızca.gym salonunda elinize tutuşturulan program içinde aynı şey geçerli.youtube videolarında da aynı prensipler geçerli.başta yazmış olduğum konu herkes birebir aynı programı çalışmak zorunda değildir.adamın omuz çatısı geniş ve bombelidir.yüzmüştür,basketbol oynamıştır.genetik olarak böyle bir avantajı vardır.bu arkadaş 2 haftada bir omuz seti atar.sense haftada bir çalışırsın.ya da çalışmalısın.

    4.moral,motivasyon ve konsantrasyon en büyük kazanç.aynalara bakın.çalışırkende,çalıştıktan sonra da.haraketi yaparken kas lifleriniz zorlandığını hissetsin.pump da önemli elbette.

    spor salonlarında bir elde telefon sıfır konsantrasyon ile sehpaların üzerinde setini unutmuş,kaçıncı tekrarda olduğunu unutmuş,hızlı hızlı,sallana sallana,pozisyonunu,duruşunu kaybetmiş nice arkadaşlar gördü bu gözler.ve keza bacak makineleri de bomboş.tavuk görünümlü bir sürü tip geziyor ortalıkta.

    az tekrar,çok tekrar,az ağırlık,çok ağırlık konularına girmiycem.estetik mi süreklilik mi,görüntü mü dayanıklılık ve güç mü gibi sorular gelir arkasına çünkü.burada seçim sizin.karar sizin.

    5.ve en önemlisi...sağlık için yapılan bu spor dalında haraketi doğru yapmak ve öncesinde ısınmak en önemli davranış biçimi.egoyu arttırıcam diyip ağırlığı da arttırdığınızda mevcut omuz kapsüllerinizi yırtarsanız...(bu en popüler örnektir.)bir daha değil dumbell kaldırmak teneke kutu zeroyu havaya dikip içemezsiniz.tendon,diz,boyun sakatlıklarını yazmıyorum bile.

    6.dalga geçilen çok fazla entry olmuş.marathon yarışları,triathlonlar,bisiklet etapları hepsine saygı duyuyorum.ve hepsi birbirinden zor spor dalları.fakat vücudunu yıllar süren bir çaba ile bir heykeltraş gibi yontan bu işe gönül vermiş kişilere en azından saygı duyun.ki bana göre çok büyük bir iç disiplin gerektiren dünyanın en zorlu spor dalı...

    kalın sağlıcakla...
4626 entry daha
hesabın var mı? giriş yap