1 entry daha
  • (bkz: clusterfuck)

    2017/18 sezonu geçtiğimiz günlerde sona eren ve normal şartlarda 20 takımla oynanan fakat bu gidişle önümüzdeki sezon için formatında değişiklik yapmak zorunda kalacak gibi görünen lig.

    ligde ilk iki takım doğrudan rusya premier ligi'ne yükselirken onları takip eden ikili, rfpl'nin 14'üncü ve 13'üncüsüyle baraj maçları yapıyor. bu eşleşmelerin sonuçlarına göre birinci ligden premier lig'e toplamda maksimum 4, minimum 2 takım çıkmış oluyor.

    ligi son 5 sırada bitiren takımlar ise doğrudan küme düşüyor ve üçüncü ligdeki beş grubun (güney, batı, merkez, ural, doğu) şampiyonları onların yerine geliyor.

    2017/18 sezonunda normal şartlarda ligi son beş sırada bitiren ve haliyle küme düşmesi gereken takımlar en üstten aşağıya doğru sıralarsak zenit-2, rotor volgograd, luç-energiya vladivostok, tyumen ve fakel voronej idi... gelgelelim, volgograd'ın teknik direktörü, himki'yi 3-1 yenmelerine rağmen kümede kalmalarına yetmeyen son lig maçının ardından "düşmeyeceklerini" gönül rahatlığıyla ifade etmişti ve görünen o ki adam haklı beyler.

    en başta bu lige bakalım... 9'uncu bitiren kuban iflas etti. premier lig'den düşen tosno'nun da amatöre gitme ihtimali var. daha ilginci ise alt ligin durumu...

    batı grubunu şampiyon bitirmesi kesinleşen fk çertanovo, lisans al(a)madığı için yükselmeyecek.

    merkez grubunu şampiyon bitirmesi kesinleşen ararat moskova ermenistan ligi'ne geçeceği için onlar da yükselmiyor.

    güney grubunun lideri afips lisans alamadı. bu gruptan yüksek ihtimalle torpedo armavir çıkacak ikinci olmasına rağmen (lisans aldılar).

    ural grubunda şampiyon mordoviya saransk yükselecek. eh yükselsinler zaten, yakın zamana kadar birinci ligdeydi adamlar.

    doğu grubunda şampiyon sahalin, tıpkı geçen sene çita'nın yaptığı gibi, yükselmeyecek. diğer takımların da öyle bir niyeti yok. hatta komik bir şekilde, bu grubun sonuncusu omsk da alt lige düşmeyecek çünkü alt ligden de yükselme hakkı kazanabilen (yani lisans alan/alabilen) takım yok.

    uzun lafın kısası, önümüzdeki sezon bu ligde oynaması beklenen 7 takımdan şu an için yalnızca 2'sinin yeri garanti gibi... iş öyle bir noktaya geldi ki, "tamam o zaman bunlar iflas ettiyse alt ligin ikincisini alalım" da diyemiyorlar çünkü kimse yükselmek istemiyor özellikle yolculuk masrafları yüzünden.

    bu gidişle en azından bir sezonluğuna küçülmeye gitmek zorunda kalabilirler. sezon bitti ama kimin düştüğü, kimin kaldığı hala belli değil. öyle garip, öyle manyak bir lig.

    edit: xeuszt uyardı, çertanovo ben bu entry'yi girdikten sonra lisans almış ve önümüzdeki sezon birinci ligde olacak.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap