176 entry daha
  • bu işte bir yanlışlık var. izev bir yerde hata yapıyor.
    biz toplum olarak bu kadar duyarsız değiliz. doğru bir tanıtım ile yapılsaydı bu kampanya şimdiye kadar değil 10 milyon, 100 milyon kez izlenmişti.

    ama açıkça söyleyeyim ki, wapp, instagram, mail, ekşi vb benim karşıma belki 7-8 kez çıktı ve hiçbirinde açıp videoyu izlemedim. hemen neden böyle düşündüğüme geleyim. hayatımız çok hızlı. zamanımız çok değerli. çok büyük bir koşuşturmaca içerisindeyiz ve ciddi bir bilgi, reklam, imza kampanyası vb kirliliğine maruz kalıyoruz.

    ben bu projenin amacını gördüğüm anda anlayabilmeliydim. oysa ki "bu da neymiş" diye açtığım videolarda karşıma çıkan şey roger waters'ın ilk defa şarkının kullanım hakkını veriyor olması, şarkının ismi, izev vb. okuyorum, izliyorum ama amaca hemen ulaşamıyorum. izev reklamı gibi geliyor ve kapatıyorum. izev nedir bilmem. bilmediğim bir vakıfın ne yaptığı da beni ilgilendirmiyor. bu bile sorun. izev deyip geçmek yerine istanbul zihinsel engelliler için eğitim ve dayanışma vakfı (izev) denmesi bile sonucu değiştirirdi. gördüğüm anda nereye yardım yapacağımı anlardım.

    bunun dışında, 10 milyon tıklama ile engelli bireyler için yaşam köyü kurulacak vb net bir ifade ile başlamış olsaydı. çoktan bitmişti bu iş.

    buraya gelip yazmadan önce biraz okudum, biraz da izledim çeşitli ünlüler tarafından çekilen videoları ve bunu anladım. yaşam köyü kurulacak. ama hala emin değilim, başka bir şey daha olacaksa söyleyin düzelteyim.

    sonuçta, anladım ve elbette ki sabahtan akşama kadar tıklayarak sayıya ulaşılması için elimden geleni yapacağım. hayatımız hızlı, çok meşgulüz cümlelerimi yanlış anlamayınız, böyle şeylere ayıracak vaktimiz her zaman var. hatta diğer her şeyi bırakıp bunu yapabiliriz.

    umarım anlatmak istediklerimi anlatabilmişimdir. kısacası doğru proje yanlış tanıtım şekli ile sonuca ulaşmakta zorluk çeken muhteşem kampanya.
40 entry daha
hesabın var mı? giriş yap