8 entry daha
  • zürich kadar renkli ve gelismis, cenevre kadar estetik olmayan ama rahatlikla bos zaman gecirilebilecek sirin sehir. münster isminde bir katedrali bulunur, eski zamanda harap olup sonra yeniden küllerinden dogmustur bir nevi. desiderius erasmus'un mezari bu katedralin iç avlularindaydi yanlis hatirlamiyorsam.

    ilginc bir tarihi tesadufe de evsahipligi yapar bu sehir. mesela, ilk siyonist kongresi 1897'de burada yapilmistir. siyon liderlerinin protokolleri isimli irkçi propoganda dolu üfürükten yazitlara gore bu kongrede güya siyonistler dünyayi ele gecirmek ve diger irklari kendilerine köle etmek icin planlar yapmislardir. bu planlarin önemli bir parçasini da dünya bankacilik sistemini tek bir semsiye altinda birlestirerek ele gecirmek ve boylece dunya finans sistemini hakimiyet altina almak olusturmaktadir.

    felegin cilvesine bakiniz ki 1930 yilinda dünyadaki merkez bankalarinin merkez bankasi niteligindeki bank for international settlements kuruldugunda kendisine merkez olarak basel sehri secilmistir. yillar sonra bank for international settlements tarafindan belirlenen bankalarin sermaye yeterlilik standartlarina da ismini vermistir boylece basel. (bkz: basel standartlari) (bkz: basel ii)
150 entry daha
hesabın var mı? giriş yap