17 entry daha
  • baştan aşağı saçma bir video. hakkında yapılan yorumlar video izlenip de mi yapılmış yoksa genetik chp düşmanlığından mı bilemem ama ortada şöyle bir gerçek var. fransa'nın paris kentinde bir cinayet vakası var, bu cinayetin arkasındaki isimler araştırılıyor. bu bağlamda da ele geçen bir takım ipuçları takip ediliyor. buraya kadar herhangi bir sıkıntı yok.

    öldürülen kişilerin pkk'lı olması, bunu araştıranların kürt olması, araştırmaya dahil olanların fransız olması, ipuçlarının işimize gelmemesi gibi nedenler herhangi bir surette herhangi bir cinayeti aklamaz. eğer sen bir devletsen, alırsın teröristi çıkartır sın mahkemeye yargılarsın. güçlü bir devletsen kaçan teröristi kaçtığı yerden istersin, paşa paşa getirirler, yargılarsın. bırakın kaçan teröristi istihbarat tarafından başka bir ülkede öldürme iddialarını, senin vatandaşın yabancı bir ülkede cinayete kurban gittiğinde en başta devletin hareket etmesi lazım bu olayın aydınlatılması için. bu videoda eren erdem'e hakaret edenler, katılmayanlar ile aramızdaki en büyük uçurum buradan kaynaklanıyor. türkiye'de devlet cinayet işleme hakkını kendinde görüyor. sana bana yasaksa, devlete de yasaktır. cumhuriyet denen budur. devletin yargısız infaz yapmak gibi, cinayet işlemek gibi, kıdem tazminatını hiç etmek gibi, kırmızı ışıkta geçmek gibi hakları yoktur, olamaz. en azılı teröristi bile senelerdir cam kafes içinde tutuyorsan, terörist olduğunu düşündüğün diğer herkesi de alıp mahkeme önüne çıkartacaksın.

    şimdi hakkını verelim, videodaki olaylarda biraz fazla tiyatral. bir kere erzurum'un da içinde bulunduğu kırmızı taralı alan gayet provakatif. istihbarata ait telefonların istihbarata ait olup olmadığını bu denli kolay öğrenmek çok mümkün değil türkiye'de. bu bağlamda videonun söylemindeki iddialar da zayıflıyor. madem böylesi ciddi bir iddiayı destekleyeceksin, en azından elindeki deliller sağlam olsun be arkadaş. hele bir kısmı var ki hakikaten güldürdü. telefon numarasını soruştururken 442 alan koduyla sorguluyor aldığı cevaptan sonra fransız gazeteci güya soru yöneltiyor: numaranın erzurum'da çıkması sizi şaşırttı mı? 442 ile başlayan numara balıkesir'de çıksaydı şaşırırdım. erzurumun telefon koduyla erzurum'da çıkmış numaraya neden şaşırayım?
109 entry daha
hesabın var mı? giriş yap