3 entry daha
  • 1. kamu ihale kanunu avrupa standartlarina getirilsin.

    2. tum hakedislerin odemesi suresiz olarak durdurulsun, bir komisyon tarafindan incelendikten sonra peyderpey odeme.

    3. terorle mucadele kanununun benzeri "yolsuzlukla mucadele kanunu" cikarilsin. yolsuzluk suclarinin cezasinin alt ve ust sinirlari iki katina cikarilsin. ve ozel yetkili yolsuzluk mahekemeleri acilmali.

    4. tum tesvikler suresiz olarak devre disi. yeni bir tesvik plani sadece ve sadece tarim ve imalat sanayiini kapsayacak sekilde yeniden duzenleme.

    5. kapsamli bir vergi reformu. ancak tek seferde yapilamaz sistem kilitlenir. (bu basli basina bir kitap yazacak kadar derin bir konu ama anladiniz ne demek istedigimi)

    6. merkez bankasi baskani ve yonetim kurulu derhal degistirilmeli.

    7. kapsamli bir yargi - hukuk reformu. her yil en az 5 bin hakim-savci atamasiyla dort yilin sonunda 20 bin hakim savci. yarginin yukunu azaltacaktir. buna cok ihtiyac var. mulakatlarin kamera kaydi altina alinmasi. ve ayrica sayistay reformu.

    8. tum kamu gorevlerinin , hangi seviyede olursa olsun tum resmi yurtdisi gezileri ikinci bir emre kadar iptal. yurtdisi resmi gezilerdeki heyet maksimum 8 kisi ile sinirlandirilmali. bir daire baskani bir geziye 100 kisi goturuyor. turist gibi geziyorlar. inanin burada devletin cok kaybi var.

    9. devlete ait tum ozel ucaklar satisa cikarilmali. kapsamli bir tasit reformu. yerel yonetimlere, olcegine gore ust sinir konularak tasit alma izni. 10 bin nufuslu kasabanin belediye baskani suv'la gezememeli.

    10. belediyelere ait tum metro, tramvay vb. ihaleler ikinci bir emre kadar iptal. ulastirma bakanliginin tum ulastirma ihaleleri ayni sekilde ikinci bir emre kadar iptal. yeni cikacak kamu ihale kanununa gore incelendikten sonra yeniden ihale surecleri baslamali

    simdilik on madde yazdim, bir de bunun para politikasi ve sosyal politikalar kismi var. onu da baska arkadaslar yazsin. bu yukaridaki 10 madde devlet butcesine biraz nefes aldirir. turkiye'nin risk primini en az 1 puan dusurur.
42 entry daha
hesabın var mı? giriş yap