1 entry daha
  • f 35 teknik olarak mukemmel bir ucak olmakla beraber, dunyadaki hava kuvvetleri'nin 21. yuzyil konsepti'nin ilk urunu yeni bir doktrin'in de habercisidir.

    tarihsel yakla$im:
    ikinci dunya sava$i ile birlikte hava kuvvetleri, amerika, bazi buyuk avrupa devletleri ve rusya hava kuvvetleri'nin cilginca yatirimlarina ve cok ce$itli ucak modelleri'ne egilmi$tir. mig'ler, su serisi, yak serisi, tupolev serisi , f serisi, mirage'lar daha yuzlerce model...
    yakin kara destegi ihtiyaci, bombardiman ihtiyaci, ke$if ihtiyaci, avci ihtiyaci, hava onleme ihtiyaci ve daha pekcok askeri havacilik konsept'leri kendine has modeller ve markalar ile giderilir idi. halen de oyledir.
    bu modelle$me durumu soguk sava$ ve iki kutuplu dunyada bir cilginliga donu$mu$tur.

    teknik ve ekonomik yakla$im:
    yuzlerce model'in dizayni, testleri, uretimi herbir model icin milyarlarca dolar tutar. herbirinin iktisadi omru icinde kullanimi, yedek parca ihtiyaci'nin kar$ilanmasi, ozel personel egitimi ciddi zorluklar cikarir. her ucak farkli egitim, personel, bazen havaalani, hangar isterdi. bu ce$itlilik verimi artik du$urmu$, maliyetleri de inanilmaz ve katlanilamaz $ekilde artirmi$tir.

    i$te f 35 ile yapilan, bu modelleri teke, urunu de her ihtiyaca cevap verir $ekilde mukemmelle$tirme mantigidir. 2008'de ucmaya ba$layacak modelle, ingiliz ve amerikan hava kuvvetleri'nin "tek ucak"'i f 35 olacaktir.
    cok kisaca konu (f 35) tamamen bir ekonomik zorunluluktur. bazi sikintilar da olacaktir elbette... ama artik amerika, askeri havaciliga yatirdigi paradan rahatsiz olmaya ba$lami$tir, o kesin.
1577 entry daha
hesabın var mı? giriş yap