4 entry daha
  • türkiye'yi kanser eden ürünleri devlet gizledi, biz açıklıyoruz! işte zehir listesi başlıklı yazı dizisi nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan gıda mühendisi.

    https://twitter.com/…lgaz/status/998608109613568000

    --- spoiler ---

    sağlık bakanlığın şikayeti üzerine "göreve ilişkin sırrın açıklanması, yasaklanan bilgileri temin ve açıklama..." suçlamalarıyla hakkımda savcılık soruşturması açılmış.

    araştırma projesini yürüten kurum olan sağlık bakanlığı aynı zamanda şikayetçi olarak görünüyor. "göreve ilişkin sırrın açıklanması, yasaklanan bilgileri temin, yasaklanan bilgileri açıklama ve takdir olunacak diğer suçlar” diyor bana gelen savcılık yazısında.

    kapsamlı, sonuçları milyonlarca insanı ilgilendiren bir halk sağlığı çalışmasından elde edilen vahim sonuçlar karşısında sağlık bakanlığı tarafından önlem almaya vesile olacak bir ara rapor yazılmadığı gibi, ilgili kamu kurumlarını uyaracak herhangi bir girişim de yapılmadı.

    kamu adına iş görmekle mükellef kurumların yaptıkları çalışmaların sonuçlarını halka açıklamaları, halk sağlığını koruyucu çalışmaları yapmaları, gereken önlemleri almaları bir zorunluluktur.

    yapılan çalışmaların sonuçlarının gizlenmesi kabul edilemez.

    devletin, kamu kurumlarının bu kadar yıprandığı, halk ve çevre sağlığının bu kadar tahrip edildiği bir ülkede verilerin gizliliğinden, yasak verileri çalmaktan söz etmekse gülünçtür.

    bir akademisyenin asli sorumluluğu devlete ya da kurumlara değil halka karşıdır. bu sorumluluk içinde olduğumuz şartlarda ne kadar aşındırılmış ve baskı altına alınmış olsa da hatırlamamız gereken gerçek şudur: kamu sağlığını ilgilendiren konularda sır ya da yasak olamaz.
    --- spoiler ---
44 entry daha
hesabın var mı? giriş yap