14 entry daha
  • anadolu üniversitesi'nin bölünmesinin ardından eskişehir teknik üniversitesi rektörü olarak da görevine devam etmektedir. bugün üniversite çalışanlarıyla paylaştığı mesajı:

    üniversitemizin çok değerli mensupları,

    18 mayıs 2018 tarihli resmi gazetede yayımlanan 7141 sayılı kanunla anadolu üniversitemizin bazı birimleri ayrılarak kurulan eskişehir teknik üniversitesi’ne yükseköğretim kurulumuz tarafından 22 mayıs 2018 tarihinde gönderilen yazı ile rektör olarak tedviren görevlendirilmiş bulunmaktayım.

    eskişehir teknik üniversitemizin kuruluş süreci yönetim kurulu toplantımızla ve idari birimlerimize yapılan atamalarla fiilen başlamış bulunmaktadır. önümüzdeki günlerde rektörlük bünyesinde oluşturulacak daire başkanlıklarımızla idari yapılanmamız tamamlanacaktır. kadrosu anadolu üniversitesi’nde bulunup da eskişehir teknik üniversitesi’ne bağlı birimlerde görevlendirilmiş bulunan tüm akademik ve idari personelimiz bu süreçte yeni üniversitemiz bünyesinde görevlerini yapmaya devam edeceklerdir.

    her iki üniversite bünyesinde bulunan yemekhane, kütüphane, spor tesisleri, yüzme havuzu, kreş, lojman, misafirhaneler ve diğer sosyal tesislerin ortak kullanımı devam edecek olup önümüzdeki günlerde iki üniversite rektörlüğü arasında imzalanacak protokolle ortak kullanımın devamlılığı sağlanacaktır. bu protokolde ayrıca başta açıköğretim faaliyetlerinin sürdürülmesi olmak üzere her iki üniversitenin de üstün olduğu alanlarla ilgili karşılıklı işbirliğinin geliştirilmesine ilişkin hükümler de yer alacaktır.

    her iki üniversitedeki öğrencilerimizin de eğitim öğretim faaliyetlerinin bu süreçten olumsuz etkilenmemesi için gereken tüm tedbirler alınmakta olup; bina, derslik ve laboratuvarlar ile yabancı diller hazırlık okulumuzun kullanımına ve karşılıklı akademik personel görevlendirmelerine ilişkin düzenlemeler de bu protokolde yer alacaktır.

    başta yükseköğretim kurulu olmak üzere, kalkınma bakanlığı, tübitak, ulusal ajans, yurtdışı türkler ve akraba toplulukları başkanlığı gibi kurumlarla da temasa geçilmiş olup halen devam eden ulusal ve uluslararası projelerin, burs programlarının, öğrenci ve öğretim elemanı değişim programlarının aksamadan sürdürülmesi, üniversite sektör işbirliği ile fikri ve sınai haklar alanında çalışmalar konusunda girişimde bulunulmuştur. bu konulardaki gelişmeler sonuç alındıkça birimlerimizle ayrıca paylaşılacaktır.

    yeni kurulan üniversitemizin yapılanma sürecinde kuşkusuz birçok sorunla karşılaşacağız. ancak şunu samimiyetle ifade etmeliyim ki özellikle eskişehir teknik üniversitesi bünyesinde faaliyetlerine devam edecek olan birimlerimizde görev yapan personelimize ve öğrencilerimize desteğimiz her konuda sürecektir. iki farklı tüzel kişilik altında olsak da hepimiz anadolu üniversitesi ailesinin mensubu olmakla gurur duymaya devam edeceğiz.

    bu vesile ile çalışmalarınızda başarılar diliyor hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap