1 entry daha
  • öncelikle konulan yasaklara herkesin uydugu uygar bir memlekette yasadigimizi varsayarak konuyu bunun uzerine sekillendireyim:

    bu uygulama örnegin norvec'te uygulamaya konmus, ancak uygulamada bazi sikintilar yasanmasina neden olmustur. bara kafeye giden ve sigara icen insanlar allah'in sogugunda paltoyu gocugu giyip disarida oturup sigaralarini icmekte, iceri hic girmemekte, restoranlar yeterince yemek icki satamamaktan, sigara iciciler sogukta donmaktan, icmeyenler de sigara icen insanlarla yeterince kaynasamamaktan ve barin/kafe'nin bos olmasindan sikayet etmektedirler.

    sigara icmeyen birisi olarak her ne kadar dumandan rahatsiz olsam da sigara icen insanlarin da birtakim haklari oldugunu düsünüyorum. bazi ülkelerdeki gibi restoranlarda ic mekanin en az yüzde ellisinin dumansiz bölge olarak ayrilmasi sarti getirilebilir. isteyen restoran tamamini sigarasiz yapar, ama hicbir restoran yarisindan fazla yerini sigara icilebilir yapamaz. sigara icen de icmeyen de ayni cati altinda rahat rahat bulunur. tabii entry'nin basinda bahsettigim gibi her isletmenin ve her vatandasin buna uyacagini varsayiyoruz. yoksa ben atatürk havalimaninda sigara icilmez panosunun altinda sigara icen kac insan ve onun iki adim ötesinde bundan bihaber duran polis cok gördüm.
717 entry daha
hesabın var mı? giriş yap