2023 entry daha
  • 2017/2018 şampiyonlar ligi sezonundaki şampiyonluk öykülerine kısaca bir göz atalım;

    grup aşamasında ölüm grubu diye tabir edilen h grubuna düştü. tottenham ve dortmund ile aynı grupta yer aldılar.

    gruptan çıktıktan sonra son 16 turunda transfer sezonunda 500 milyon euro'ya yakın para harcamış ve hedefi şampiyonlar ligi şampiyonluğu olarak belirlemiş fransa şampiyonu psg ile eşleştiler. bu takımı içeride dışarıda yenerek turu geçtiler.

    çeyrek finalde serie a'da üst üste 7 yıldır şampiyon olan ve son şampiyonlar ligi finalisti juventus ile eşleştiler. deplasmanda aldıkları ezici skorla turu geçmeyi başardılar.

    yarı finalde bundesliga'yı 6 sezondur şampiyon bitiren ve en büyük motivasyon kaynakları şampiyonlar liginde zafere ulaşmak olan bayern münih'le eşleştiler. üstelik kulübe görkemli günler yaşayan heynckes'da geri dönmüştü. ama o bile real madrid'i geçmeye yetmedi. deplasmanda alınan zafer ve evlerindeki beraberlikle yarı finali de geçerek finale çıktılar.

    finalde bu sezon epl'de bu sezon bütün rekorları alt üst ederek şampiyon olan guardiola'nın city'sini karşılaştıkları dört maçın üçünde yenen, şampiyonlar liginden eleyen liverpool ile eşleştiler. üstelik kamuoyu desteğini arkasını alan taraf da liverpool'du. üst üste üçüncü zaferine doğru koşan real madrid'e karşı kıskançlıktan doğan büyük bir nefret söz konusuydu. adeta real madrid vs dünyanın geri kalanı gibi bir durum vardı. ama bunların hiçbiri futbol tarihinin gelmiş geçmiş en büyük kulübü için pek bir anlam ifade etmiyordu. finalde liverpool'u da net bir skorla geçtiler ve üst üste üçüncü son beş senede dördüncü ve toplam da 13. şampiyonlar ligi şampiyonluklarını yaşadılar.

    (bkz: winner)
1671 entry daha
hesabın var mı? giriş yap