5 entry daha
  • ragdoll kedileri ile beraber en iri kedilerdendir. ağırlıklarının 10 kg.a kadar çıkabildiği biliniyor. oldukça sevecen, çok zeki, meraklı, sabırlı kısacası dünya tatlısı kedilerdendir. orta-uzun tabir edilen tüylere sahiptir.

    türün özelliği olarak sağlam bir vücut yapısına, belirgin yelelere, kulaklarından fışkıran tüylere, kocaman bir kuyruğa sahiptir. tüyleri bakıma ihtiyaç duyar ve düzenli olarak fırçalanmalıdır. özellikle mevsim dönümlerinde diğer kedilerden daha fazla tüy dökme eğilimindedir. ev hijyenin korunması ve kediyi rahatlatmak adına özellikle bu dönemlerde tüy bakımları aksatılmamalıdır.

    maceracı ve dayanıklı kedilerdir. doğaya uyumları mükemmeldir. bulunduğu ortam sıcaklığına göre (mevsim, iklim) tüylerinin yoğunluğu ve uzunluğu değişebilir. sabit kalan tüylerinin albenisidir. kedi doğasını belirgin bir şekilde yansıtırlar. soğuk hava koşullarına rağmen dışarıda özgürce gezerler. avcılık, gezgincilik, ağaca tırmanma oyunlarını ustalıkla oynarlar. bahçeli bir evde çok mutlu olurlar. evinin bahçesinde survivor'cılık oynamak, hele bahçenizde balıkları olan bir havuzunuz varsa avcılık oynamak ona büyük haz verir. bahçeli bir eviniz yoksa üzülmeyiniz kediniz buzdolabı kapağı açmacılık ile bir nevi mac gyver’cılık, kapı koluna asılmaca ile tarzancılık, gardırop tepesine tırmanma ile dağcılık, gümüşlükte bibloları düşürmeden gezinmecilik gibi aklınızı başınızdan alan komando marifetleriyle doğasındaki maceracı yapısını olabildiğince ayakta tutar.

    küçük evler onlara göre değildir. yapı olarak iri kediler olduklarından bahsetmiştim. aynı zamanda oldukça enerjiktirler. küçücük bir evde kapalı kalmak ve hareketsizlik onları mutsuz eder. bu kediler içten içe zor yaşam koşullarını özler. monoton bir yaşam kedinizi formdan düşürebilir. kilo alıp, hantallaşmasına yol açabilir.

    diğer kedilerden biraz daha yaramaz oldukları bilinmeli ve ona göre davranılmalıdır. kesinlikle hanım evladı değildirler. tam tersine pek bir yaman kedilerdendir. soba başında mırıldayan bir kedi yerine; özgür ruhlu, doğasını yansıtan, maceracı bir kedi tercih edecek ve bu imkanları sağlayabilecek kedi sahiplerinin tercihi olmalıdır.
57 entry daha
hesabın var mı? giriş yap