4 entry daha
  • 1941 yılında refah şilebi bir denizaltı tarafından batırıldı, 168 kişi öldü. bu saldırıyı hiç bir ülke üstlenmedi, gemiyi kimin batırdığı açıklığa kavuşamadı.
    1942 yılında 6 ve daha fazla çocuğu olan ailelere ikramiye verilmesi kararlaştırıldı.
    1969 yılında devrimci milliyetçi gençlik kurultayı istanbul'da toplandı. kısa adı fkf olan fikir kulüpleri federasyonu lideri yusuf küpeli ile deniz gezmiş bir manifesto yayımladılar. "tam bağımsız ve gerçekten demokratik türkiye" hedefi için mücadele programını açıkladılar.
    1973 yılında uluslararası gazeteciler federasyonu (fij), türkiye'de basın özgürlüğünün olmadığını açıkladı, tutuklu gazetecileri serbest bırakılmasını istedi.
    1975 yılında milliyetçi hareket partisi genel başkanı ve başbakan yardımcısı alparslan türkeş'in diyarbakır gezisi sırasında olaylar çıktı; 1 asker, 1 sivil öldü, 46 kişi yaralandı. türkeş bir yıl sonra aynı gün tekrar diyarbakır'a gitmek istedi. tepkiler üzerine gezi iptal edildi.
    1978 yılında 1971'de istanbul maltepe'de hüseyin cevahir'i vuran emekli deniz yarbayı cihangir erdeniz dükkanında öldürüldü
    1992 yılında türkiye'de toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşma sağlanamayınca belediye-iş sendikası'na bağlı 34 bin işçi bir günlük iş bırakma eylemi yaptı.
19 entry daha
hesabın var mı? giriş yap