1 entry daha
  • vaktinde babasi samuraymis, daha sonra ipek ticaretiyle ilgilenmis. o zamanlar dogdugu sehir olan yokohama yeni sehirlesmekte olan japonya’da liman kenti olarak kabul edilmis ve gocmenlerin yerlesmesine acik olan bir sehirmis. boylece babasinin dukkaninda okakura batidan gelen yeni yerlesimcilerle ilk temaslarini kurabilmistir.

    henuz on yasindayken ozel amerikan okuluna ingilizce ogrenmesi icin gonderilmistir. daha sonra buddhist tapinaginda cin klasikleri calisip bir sure bu tapinakta yasamistir. tum egitimin yabanci profesorlerle yapildigi tokyo kraliyet universitesinin ilk mezunlari arasina girmistir. bu sirada; eski geleneksel japon sanatinin modernlesme ve batililasma karsinda unlu savunucusu olarak bilinen ernest fenollosa tanismistir. ikilinin ilk calismalari okakura’nin asya sanatini fenollosa’ya tercume etmesiyle baslamistir. 1887’ de kurulan tokyo’daki guzel sanatlar okulunun acilmasinda okakura’nin calismalari onemli bir yer tutmustur. fenollosa ile burda ders vermistir.

    akakura’da 1913 yilinda olmustur. asya sanatini hem kendi halkina hem de batililara tanittigi kitaplari arasinda the ideals of the east (1903), the awakening of japan (1904) ve the book of tea-cay kitabi(1906) yer alir. olumunden 100sene gecmis olmasina ragmen calismalari guclerini kaybetmemistir.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap