48 entry daha
  • bir süredir bir yerlerde küba'ya kanser tedavisine gitmek isteyenler için deneyimlerimi paylaşmak istiyorum, sözlüğe kısmetmiş.

    babama kasım 2017'de akciğer kanseri teşhisi koyuldu, konya'da standart kanser tedavisine başlandı ve neredeyse aynı dönemde ben küba kanser tedavisi ile ilgili araştırmalara başladım.

    küba konsolosluğunun hiçbir kurumun küba sağlık bakanlığı ile özel anlaşması olmadığını belirten açıklamasını gördükten sonra, önce küba konsolosluğuna ulaşmaya çalıştım, mümkün olmadı. daha sonra havana türkiye büyükelçiliğine ('embajada.habana@mfa.gov.tr') durumu açıklayan ve onkoloji hastanelerinin iletişim bilgilerini isteyen bir mail attım, sağolsunlar aynı gün dönüş yaptılar. (küba sağlık hizmetleri kurumu e-posta : smc@smcsalud.cu)

    tüm raporların (bt, patoloji ve moleküler test) ingilizcelerini smc'ye gönderdim, ancak kemoterapi tamamlanmadan tedavinin uygun olup olmadığıyla ilgili bir dönüş yapmıyorlar. tümörün kemoterapiye verdiği tepkinin önerilecek tedaviyle bir ilişkisi var. birinci kür kemoterapi tamamlandıktan sonra raporları tekrar ingilizceye çevirip paylaşmak gerekti, tavsiyem kemoterapi tamamlandıktan sonra yazışmalara başlayın. sonrasında, bize önerilen bir haftalık tedavi ile ilgili bir teklif gönderdiler (bkz: cimavax egf), nisan'da da havana'ya gittik.

    * teklifte önerilen ücret genel olarak konaklama ve 2 aylık ilaç masrafını içeriyor, ancak önerilen tedavi süresi daha uzun.
    * önerilen tedavi süresi bittikten sonra da ilaç kullanılmaya devam ediyor, sadece duruma göre ilaç kullanım sıklığı değişebiliyor (en azından cimavax için durum böyle)
    * parayı dolar olarak götürmeyin
    * tedavi la pradera isimli bir klinikte gerçekleşiyor, hastane konseptinden oldukça farklı, daha çok otel gibi.
    * kliniğin ücretsiz transfer hizmeti var, uçaktan çıktığınız anda karşılıyorlar. gümrükten geçerken filan çok kolaylık oluyor, kesinlikle kullanın.
    * size önerilen tedavi herhangi bir vaccine içeriyorsa, kesinlikle aşı taşıma çantasını yanınızda götürün. ben götürmemiştim. kliniktekilerin ve karşılaştığım türk'lerin yardımı ile bulabildim, ama uğraştırıyor.
    * yoğun bir tedavi programı beklemeyin.

    la pradera'da aracı kurumlar nedeniyle fiyat ve hizmet anlamında mağdur olan birkaç kişiyle tanıştım. gitmeye karar verenlere yardımcı olması için de bu yazıyı yazıyorum.

    babamın durumuna gelince, şu anda bizim tedaviden fayda gördük diyebilmemiz için çok erken, ancak orada fayda görüp ikinci/üçüncü kez ilaç almaya gelen türk'lerle karşılaştım. umarım biz de bu gruba gireriz.

    edit: biz pek bir faydasını göremedik, babamı altı ay önce kaybettik.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap