• merhaba, ben, ben... pardon, ismim yok. ben bir sokak köpeğiyim. hani gördüğünüzde korkudan veya tiksindiğinizden ötürü kaldırıma daha fazla sığındığınız veya kaçtığınız ben. oysa ben de sizlerden korkuyorum biliyor musunuz? siz insanları her gördüğümde, yine bana bir zarar mı verecekler diye endişeleniyorum. oysa sizleri önceden çok severdim, yani daha küçük bir köpekken. o zamanlar gördüğüm her insanın yanına gider, kendimi sevdirmeye çalışırdım. kimileri severdi beni, kimileri ise elini bile sürmek istemezdi. ah çocuklar, sizin yeriniz bende çok ayrı. sizi çok sevdim ve hâlâ da seviyorum. bana karşı en iyi sizler oldunuz, özellikle de bebek yaştaki çocuklar. elbet bazı çocuklar kuyrugumu çeker, bana taş atardı ama pek fazla canımı acıtmazdı bunlar. zira bunu oyun zannederlerdi. o yuzden kalbim pek kırılmaz, göz yaşı da dökmezdim. canım biraz acıyarak uzaklaşırdım. beni asıl üzen, koca koca insanlardı. iğrenerek bana bakarlar, kimileri tekmeler savurur, kimileri canımı çok fena yakarlardı. oysa benim tek istediğim birazcık sevgiydi, hani siz insanların hep bahsettiği ve aradığı sevgi... uğruna şiirler döktürdüğünüz, yazılar yazdıgınız ve uğruna dağlar aştığınız sevgi.. benimkisi sizinki kadar yüce olmasa da, birazcık şefkat ve sevgiydi. başımı okşamanız ve bana verdiginiz ufacık bir ekmek parçası bile mutlu ediyordu beni. herneyse, çok fazla uzatmak ve çok değerli vaktinizi almak istemiyorum. biliyorum, uzun yazıları pek sevmezsiniz, hep kısa olanları seversiniz. demek istemem o ki: bu sıcak yaz aylarında bizleri de hatırlayın ve bir tabak yemeginizi , bir kap su ve bir yudum sevginizi bizlerden mahrum etmeyin. bizler sandıgınız kadar korkunç ve iğrenç varlıklar değiliz. sadece sizden farkımız, konuşamıyoruz ve sizin kadar "iyi" düşünemiyoruz.

    yukarıda yazdıgım kısa öykü sokak hayvanlarına ithafendir.

    bu konuyu açmama sebep olan damla arkadaşıma özel bir teşekkür borçluyum. ayrıca izmir bucada kendisi elinden geldiğince sokak hayvanlarına yardımcı olmakta ama maddi olarak zorlanmakta. sizlerden ricası buraya yakın olanların, en azından evlerinin önüne yemek ve su koymaları.

    yaz mevsimi geldi ve sokak hayvanlarına lütfen merhametli ve şefkatli davranalım. çöpe dökeceğimiz yermekleri kaplara koyarak, sokak başlarına ya da uygun olanlar, evlerinin önüne koysun su ile birlikte. yiyecek yemek ve su bulamadıkları için bir çok hayvan ölüyor.
    herkese teşekkür ederim şimdiden.
12 entry daha
hesabın var mı? giriş yap