6 entry daha
  • aşağıda ezln'nin kırmızı alarm ile ilgili bu ay yayınladığı üç bildiri bulunmaktadır.

    i.

    meksika halkına: dünya halklarına:
    erkek ve kız kardeşler:
    zapatista ulusal kurtuluş ordusu, bugün itibariyle, tüm isyan bölgesinde genel kirmizi alarm ilan etmiştir buna dayanarak, sizlere şu bilgileri veriyoruz:
    bir - şu sıralarda, "caracole"ler ile oventik, la realidad, morelia ve roberto barrios'taki zapatista yerellerinde yer alan güzel yönetim büroları'nın yanı sıra, farklı asi zapatista özerk belediyeleri'ndeki otoritelerin bütün karargahlarının kapatılma işlemleri gerçekleştirilmektedir.

    iki - ayrıca kendilerini korunma altına almak amacıyla, farklı güzel yönetim cuntaları ve özerk otoritelerin üyelerinin tahliyesi de gerçekleştirilmektedir. şu an için ve belirsiz bir zaman süresince, çalışmalarını gizli ve göçer biçimde yürüteceklerdir. bugüne kadar içinde bulundukları koşullardan farklı koşullarda bulunsalar da, hem projeler hem de özerk yönetim işlevini sürdürecektir.

    üç - farklı "caracole"larda basit kamusal sağlık hizmeti faaliyetleri sürdürülecektir. bu hizmetlerden siviller sorumlu olacaklar ve ezln / ccri-cg onlarla gelecekteki tüm eylemleri arasına mesafe koyacaktır, ve bizler hükümet güçlerinden onlara sivillere olduğu gibi davranmasını ve yaşamlarına, özgürlüklerine ve şahsi eşyalarına saygı göstermesini talep ediyoruz.

    dört - zapatista yerellerindeki kamusal işlerle meşgul olan ve kışlalarda bulunan düzenli birliklerimizdeki tüm ezln üyeleri silah altına alınmaktadır. benzeri şekilde, "sesi olmayanların sesi" radyo isyancı'nın [insurgente] fm bandı ve kısa dalgadan yaptığı tüm yayınlar, belirsiz bir zaman süresince askıya alınmıştır.

    beş - bu açıklamanın yayımlanmasıyla eş-zamanlı şekilde, barış kamplarında ve kamusal projelerde çalışan ulusal ve uluslararası sivil grupların isyan bölgesinden acilen ayrılmaları gerekmektedir. aksi halde, eğer kendileri özgürce kendi iradeleriyle kalmaya karar verirlerse, kendi sorumluluk ve risklerini üzerlerine alarak "caracole"larda toplu halde kalabilirler. yaşça küçük olanların ise ayrılmaları zorunludur.

    altı - ezln, öncelikle, ilk kurulduğu günden bu yana katılım göstermiş olan sivil topluluklara teşekkür ederek, zapatista bilgi merkezi'nin (ciz) kapandığını duyurur. ezln / ccri-cg, söz konusu bu kişileri ezln'nin gelecekteki olası eylemlerinin sorumluluğundan resmen muaf tutmaktadır.

    yedi - ezln, 1994'ten beri bize yakın olan bütün kişilerle sivil, siyasi, kültürel, yurttaş ve hükümet- dışı kuruluşları, dayanışma komitelerini ve destek gruplarını gelecekteki olası eylemlerinin sorumluluğundan muaf tutar. yerli haklarının ve kültürünün anayasada tanınması için yürüttüğümüz sivil ve barışçıl zapatista yerli mücadelesinde neredeyse 12 yıldan beri bizi içtenlikle ve dürüstçe destekleyen herkese teşekkür ediyoruz.

    demokrasi!
    özgürlük!
    adalet!

    güneydoğu meksika dağlarından.
    gizli devrimci yerli komitesi -
    zapatista ulusal kurtuluş ordusu genel komutanlığı.

    astkomutan isyancı markos

    meksika, 2005 yılının altıncı ayı.

    ii.

    en son açıklama aşağıda…markos kırmızı alarm için en azından bir neden veriyor: “yeni bir adım” atarak her şeyi riske edip etmeyecekleri konusunda karar verecekleri genel istişare sırasında saldırıya uğramamaları için bir savunma önlemi…
    gizli devrimci yerli komitesi - zapatista ulusal kurtuluş ordusu genel komutanlığı’nın açıklaması
    meksika. 20 haziran 2005. meksika halkına: dünya halklarına:
    erkek ve kız kardeşler: bir - duyurulduğu üzere, 19 haziran’dan itibaren zapatista ulusal kurtuluş ordusu isyan bölgesinde genel kırmızı alarm yürürlüğe koymuş bulunmaktadır. genel kırmızı alarm’ın nedeni, gizli devrimci yerli komitesi - ezln genel komutanlığı’nın, isyancı birliklerine, tüm komutanlarına, bölgesel ve yerel sorumlularına ve destek tabanlarına istişare çağrısı yapmasıdır.

    bu kırmızı alarm ihtiyati bir savunma önlemidir. anımsanacağı üzere, şubat 1995’te, ezln iç istişare yürüttüğü sırada, hükümet güçlerinin saldırısına uğramıştı. o zamanki ihanet (o sıralarda federal idarenin başında bulunan ve bugün uluslarüstü şirketlerin hizmetinde olan) ernesto zedillo ponce de león ve (o sıralarda hükümet sekreteri olan ve bugün salinas pliego’nun hizmetinde bulunan) esteban moctezuma barragán tarafından gerçekleştirilmişti.

    iki - bu iç istişare sırasında...

    - ezln önderliği, neredeyse 12 yıl süren savaş ve direniş boyunca, destek tabanlarının, sorumlularının ve aktivistlerinin, isyancılarının, fedakârlığını, gönüllülüğünü ve kahramanlığını takdir edecektir. yaptığımız tüm güzel şeyler ve eriştiğimiz [başarılar] onlara aittir. yapılan hataların sorumluluğu ise yalnızca zapatista önderliğine aittir.

    - ezln / ccri-cg, üyelerine, örgütümüzün içinde bulunduğu safhanın değerlendirmesini ve şu anki ulusal durumun analizini sunacaktır. ayrıca - hareketimizin en üst komutasını oluşturan - destek tabanlarına, mücadelemizde yeni bir adım, diğer şeylerin yanı sıra erişilen [başarıları] az çok riske atan ve zapatista yerellerinin üzerilerindeki zulüm ve tacizleri arttıracak olan bir adım önerilecektir.

    - ezln, bu fırsattan istifade üyeleriyle konuşarak, 1 ocak 1994’te verdiği sözüne geri dönmektedir. şu an, tüm zapatistalar, üzerinde istişare edilecek yeni adım eğer çoğunluk tarafından uygun görülürse, ezln ile devam edip etmeme konusunda ahlaki açıdan serbesttirler.

    üç - bu iç istişarede karara varıldığı zaman, ulusal ve uluslararası kamuoyu sonuçlarından haberdar edilecektir.

    demokrasi!

    özgürlük!

    adalet!

    güneydoğu meksika dağlarından.

    gizli devrimci yerli komitesi - zapatista ulusal kurtuluş ordusu genel komutanlığı.

    astkomutan isyancı markos

    meksika, 2005 yılının altıncı ayı.

    iii.

    ezln’nin, hükümet yada paramiliterleri “alenen bilinen mevcut önderliğinin bir kısmını yada tamamını” ortadan kaldırsa bile, bunların yerine örgütün devamlılığını sağlayacak yapılar oluşturduklarını belirten açıklaması.

    zapatista ulusal kurtuluş ordusu’nun gizli devrimci yerli komitesi açıklaması

    meksika. 20 haziran 2005
    meksika halkına: dünya halklarına:
    erkek ve kız kardeşler:
    birinci ve tek - sizlere şunu bildiririz ki, 2002’nin ortasından bu yana ezln siyasi-askeri yapısını yeniden örgütleme süreciyle uğraşmaktaydı. bu içsel yeniden örgütlenme tamamlanmış bulunuyor.

    şu anki önderliğimizi ortadan kaldırabilecek yada bizleri bütünüyle imha etmeye çalışabilecek bir saldırıdan veya düşman eyleminden kurtulmamız için gerekli koşullara sahip bulunmaktayız.

    hükümet güçleri ve paramiliterleri tarafından gerçekleştirilecek bir saldırı durumunda yapılacak işlerin ve alınacak önlemlerin yanı sıra, emir-komuta zincirleri ve sorumluluk silsilesi de kesin biçimde saptanmış bulunmaktadır.

    ezln / ccri-cg, şunun da bilinmesini ister ki - ister hapis, ister ölüm, isterse ortadan kaybolmaya zorlama yoluyla olsun - alenen bilinen mevcut önderliğinin bir kısmını yada tamamını kaybetse bile, zapatista mücadelesinin önderliğini sürdürme koşulları yerli yerinde durmaktadır.

    hepsi bu kadar.

    demokrasi!
    özgürlük!
    adalet!

    güneydoğu meksika dağlarından.

    gizli devrimci yerli komitesi - zapatista ulusal kurtuluş ordusu genel
    komutanlığı.

    astkomutan isyancı markos

    meksika, 2005 yılının altıncı ayı.
34 entry daha
hesabın var mı? giriş yap