5 entry daha
  • "küçükçekmecede hayat" adlı bir fotoğraf yarışması düzenlenmesine rağmen hayatın ancak akşamüstü güneş batarken göl civarına uğradığı yer.
    olayların gelişimi şu şekildedir:
    eline fotoğraf makinasını nadiren almasına rağmen fotoğraf sanatını özünde çok takdir eden pjb arkadaşlarının gazına gelerek "küçükçekmecede hayat" adlı fotoğraf yarışmasına katılmaya karar verir ve en güzel tatil günü olan* cumartesi gününü bu iş için ayırır. daha önce küçükçekmecenin değil içine yakınına bile gidilmediğinden koskoca ilçenin neresine gidilip ne çekileceği belli değildir, ancak hissi kablel vuku kullanılarak bir yer seçilir: yarımburgaz. yaklaşık 2 saatlik bir otobüs çilesinden sonra şoför amca "aha burası yarımburgaz" diyerek yolun ortasında gençleri indirir. ancak ortada bir sorun vardır; zira ortada başka hiçbirşey yoktur!bir tarafta sararmış otlar, ortada yol ve diğer tarafta kısmen askeriye.. otların ortasında bir böcek bulsa "ahanda hayat belirtisi" diyerek fotoğrafını çekmeye atlayacak olan gençler yürümeye başlarlar. hayli vakit alan yürüyüş ve yolda beliren ilk tekin insana yol sorma telaşından sonra beyaz şapkalı minibüsler kullanılarak göl kenarında bulunan merkeze gidilir. çay bahçeleri ile dolu olduğu söylenen göl kenarının da beton ve topraktan oluştuğu görüldükten sonra ise yapacak pek bir şey kalmamıştır aslında.
    sonuç olarak küçükçekmece ancak akşamüstü güneş batarken insanların sahile indiği ve bir oraya bir buraya yürüdüğü, onun dışında hayata dair pek az şeyin bulunduğu bir yermiş.
91 entry daha
hesabın var mı? giriş yap