7 entry daha
  • göztepeyle feneryolu arasında kalan, bu kadar küçük oluşuyla istanbuldaki diğer semtlere kıyaslayınca yaşayanların evlerini tarif etmelerini kolaylaştıran yer.

    imza pastanesi, şanlık market, yess clup, dia-sa, değirmen pastanesi, bahçecik kuaför, bilimum otobüs acentaları, yeşilbahar ilkokulu, meteoroloji istasyonu(gözlem evi), filamingo dönercisi, marmara büfe, adam's pizza mekanın renkli noktalarındandır.

    bir de delisi çok meşhurdur buranın, her sokak başında bir tane vardır. birer mihenk taşı olmuş bu delilerden bir tanesi, evdeki kocasına bağırmak için sokağa çıkar ve volümünü komşu apartmanlardan cam kapı kapalıyken de rahatlıkla duyulabilecek şekilde açıp küfreder, taktiği bir cümleyi bıkana kadar tekrarlamaktır. kocasının evde olmadığı durumlarda gider diasa çalışanlarına bağırır. bir diğeri tam bir jöndür, bir keresinde dolmuşta yan yana oturmuşluğumuz bile vardır, her daim deli değildir. sapıtmayı bir tiyatro oyuncusu kadar hazırlanarak, karakterine uyan replik ve kostümlerle bezenerek yoldan geçenlere sunar. tekelin ordaki kaldırımlarda durur, elinde kesici nesneler taşıyabilir, kasap önlüğü , deri ceket veya ressam şapkası kullandığı aksesuarlardandır. bir keresinde çay tabağı içinde domates ve salatalıkta taşıyarak saçmalıyordu, o benim favorimdi. ben ve tekeldeki kabak dışında herkes bu saldırgan olmayan deliden korkar ve kaldırım değiştirir.
18 entry daha
hesabın var mı? giriş yap