• şu kadim zamana kadar ekşi sözlük gibi bir mecrada nasıl ilgi görmemiş anlayamadığım tartışma. mentalite olarak iktidara yakın bir internet platformunda seçim anketleri nasıldır merak ediyordum, bir araştırma içine girmiştim ki gecemi heyecanlandıran bu tartışma ile karılaştım.

    adamlar oturmuş 688 sayfa dünyanın düz mü yoksa yuvarlak mı olduğunu tartışmışlar. ama öyle böyle değil. düzcüler küreciler ve yarım küreciler olarak 3 gruba ayrılmışlar. düzcüler ve kürecileri herkes biliyor zaten bir de yarımküreciler var ki dünyanın bir koninin üzerinde duran yuvarlak bir daire üzerinde olduğunu iddaa ediyorlar.

    steelheart
    küreci arkadaşlar iyice çığırından çıkarttı işi. yapmadıklarımızı da yapmışız gibi gösteriyorlar. yazık. verecek cevap bulamayınca en azından susulur veya pardon denilir. bunlarda hem ispat yok, hem de fevrilik çok. bu kadar mavi ekran vereceğinizi bilsem daha az yükleme yapardım. durumunuz gerçekten ciddi. benim arkamda sizinkisi gibi medya ve bilim olsa rakibime verecek cevap bırakmaz, nefes aldırmazdım. vikipediadan nasaya kadar tüm medyanız küreci ama biz haklı çıkıyoruz.

    ali clarkkent
    hala anlamıyorsun. değil mi. siz düz dünyacılara bir sürü örnek yazdık. neden hala anlamamazlıkta ısrar ediyorsun. veya neyi anlamıyorsun.

    misafir2dy
    futbol sahası büyüklüğünde yuvarlak, düz bir tepsinin üzerine çıkın. bir kenarından tepsiyi ortadan geçecek şekilde yürümeye başlayın. diğer kenara ulaştınız. düz dünya bitti. ama başladığınız noktaya geri dönemediniz.

    ali clarkkent
    küre dünya modeline göre de başlangıç noktasına dönmez, çünkü atmosferi yarması gerekir. düz dünyaya göre sağ-sol yapması gerekir evet, küre dünyaya göre de yukarı-aşağı yapması gerekir. zaten yapıyor diyorum ben de. jiroskop yardımıyla.

    misafir2d7
    allah yardimcin olsun steelheart. bence hiç vakit kaybetme, top dünyalarinda döne döne takilsinlar.. emeğine yazik!

    ali clarkkent
    ya sabır.

    aşağıdaki iki resme dikkat edin. ilki süzün düz dünyanız.

    uçak afrika'nın en ucundan kalktı. düz bir uçuş gerçekleştiriyor. dünya düz olduğu için, zemin düz olduğu için jiroskopa pek iş düşmüyor. şimdi bu uçak yolculuğun sonunda nereye ulaşır.

    ikincisi küre dünya. soldan sağa olan çizgiye ister ekvator deyin. ister uçağın rotası. şimdi bu uçak bu şekilde uçtuğu zaman kalktığı noktaya varmayacak mı. elbette varacak. jiroskop sürekli yüksekliği ayarlayacağı için atmosfere gitmeyecek uçak. otomatik pilottaki bir uçak küre dünyada atmosfere nasıl gitsin ki.

    steelheart
    --osman diye bir adama--- ithafen
    biz convexçi değiliz. convex earth ekibinin takdir ettiğimiz tarafı da lazer ve jeodezik deneylerle düzlüğü ispat etmeleri. sonuçta kim ne derse desin, aklı başında düzcüler şu noktalarda birleşirler:

    1) yeryüzü eğimsizdir
    2) gökkubbe hiçbir zaman geçilemedi ve şu anki teknolojiyle geçilemez
    3) en tehlikeli yalan içeriği doğru ile karıştırılmış yalandır. nasa da yalanlarının arasına doğruları sıkıştırır
    4) küre dünya bir gerçek değil teoridir
    5) antarktika'da bir haltlar dönüyor

    bakın bu 5 madde sizleri ciddi anlamda şaibe altında bırakıyor.

    ali clarkkent
    bak. cevap veremeyince böyle yapıyorsunuz. sonra da kürecileri çeşitli şeylerle itham ediyorsunuz. uçak meselesine cevap istiyorum. yüksekliğini muhafaza edip aynı doğrultuda uçan, sağ sol yapmayan bir uçak başladığı noktaya varmaz, dünyanın kenarına ulaşır deyin. bunu da ispat edin. en büyük küreci ben olacağım.

    steelheart
    zaten en büyük kürecisin

    ........devamı ve öncesi burda

    diye uzar gider. siz de burda anca (bkz: ramazanda alkol alan sözlük yazarları)'nı açın okuyun.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap