3 entry daha
  • bürokrasi yüzünden fikrin betonarmeye dökülebilmesi, tam 11 sene süren ve sonunda 2000-2001 döneminde eğitime başlanabilen koç üniversitesi açıldıktan sonra saygıdeğer suna kıraç eğitim ile ilgili saptamalarını kaleme almıştır,

    "tekrar üstüne basarak şunu ifade etmek istiyorum ki, eğitim ufuk demek, görüş demek, kendine güven, verimlilik ve kalite demektir.
    dolayısıyla çağa ayak uydurmak, çağı yakalamak ancak iyi eğitilmiş berrak kafalarla olur. tarifleri çok iyi yapılmış, önlemleri çok iyi alınmış, çağdaş bir milli eğitim politikası gerekir. ancak bu şekilde türkiye'nin genç kuşakları iyi yetiştirilebilir. atatürk ilke ve inkılaplarına sahip çıkar.
    amerika'da 21. yüzyılda üç önemli sektör olacağı söyleniyor:eğitim, sağlık, haberleşme ve medya. bu açıdan da bakarsak, gerek devletin, gerek özel sektörün eğitime fon ayırmaları gerekmektedir. eğitimi devletten beklemek doğru bir yaklaşım değildir. devletin tayin edeceği eğitim politikası içinde, eğitim mümkün olduğu kadar özelleştirilmeli, paralı hale getirilmelidir. ciddi eğitim kuruluşlarının kâr amacı gütmesi olanaksızdır. eğitim ve sağlık her an gelişen, çağa ayak uydurulduğu zaman, dipsiz bir kuyu gibi her sarf edilen kuruşu yiyen bir sistemdir. eğitimin bedeli çok yüksektir, bunu ödeyebilenden almalı, ödeme imkanı olmayanlara burs vererek kaliteli eğitimden yararlanma fırsatı verilmeli, diye düşünüyorum, hatta aksini düşünemiyorum bile."

    -ömrümden uzun ideallerim var *sf190
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap