4 entry daha
  • iki nedenle mümkündür;

    1. hava savunma sistemleri bir lokasyon savunmasının en son aşamasıdır, ilki değil. hatta tercihen eğer ateşlenmeyecekse asla kullanılmaz. tüm dünyada, düşmanı önce tanımlamar, sınıflandırır, caydırır, en son düşürürsünüz. bugün nato ve rusya'nın kuzey denizleri veya karadeniz üzerinde birbirlerini uçaklarla önlemeye çalışmasını nedeni ellerinde hava savunma sistemleri olmaması değil, yukarıda yazdığım silsilenin ilk aşaması olmasıdır. bir nevi "bak oğlum git" deme şekli. peki neden bir hava savunma sistemi mümkünse hiç devreye alınmaz? çünkü bu sistemler, komuta kontrol birimi, radarı, atıcıları ile mobildir, yani aslında hiçbir zaman sabit kalmazlar. radarı açıp, hedef aydınlatmak demek (sizin anladığınız şekliyle kilit atmak), bağıra bağıra düşmanın sead (suppression of enemy air defenses) filolarına "bakın ben burdayım, beni yok edin" demektir. sadece ultra hödükler bu yöntemle hasmına mesaj vermeye çalışır (yunanistan, suriye). ki günümüzde sead filosuna da gerek yok, anti radyasyon droneları var, bizim envanterde 20 yıldır mevcut. bir ülkeyi komple körleştirmek 3 saat alıyor vs. (harpy) - (bu kısım, "hava savunmamız yok olm" diyen ergen irileri için yazıldı)

    2. nato müttefiklerinin bu acil yüksek irtifa şemsiyesine burun kıvırdığı, satmadıkları ise gerzekçe bir yalan. aratan herkes açılan ihalelere bu ülkelerin teklif verdiğini rahatça görebilir. bu s-400 rus uçağını düşürme diyeti. diğer taraftan zaten eurosam ile yüksek irtifa için geliştirme sözleşmesi imzaladın sen. hatta şu anda bile amerikan patriot alımı için görüşüyorsun.

    3. israil'in veya kendi seçeceğiniz bir dış mihrağın kapınıza dayanmasını istemiyorsanız, 10 küsür yıldır sattığınız ve filistin'i de vuran jet yakıtını satmayıverin, gelemezler. basit mantık.

    ek a: ha aşağıdaki hödüğün biri gibi başkası da çıkar, israil'i bitirmek için bunu mal gibi yazdığımı ima eder diye ek; dünyada üretemeyen rafineri kalmadı da koca coğrafyada van münüts diye atar yaparken, filistin diye ağlarken dahi el altından çaktırmadan satan sensin. bu nasıl bir sığırlık, anlamak gerçekten zor.

    ek b: israil'e yakıt satışını reddetmeyip, ısrarla ve pişmiş kelle gibi "nasıl gelicek yea, kıvırıyor" filan diye geveliyor. sevgili davar oğlu davar, yazdığım şey der ki, sen önce yakıt satma da istersen cuma namazını siktir git kudüste kıl. her boku yiyip sonra salya saça saça konuşmamalısın diyor. yukarıda zaten herbokoloji gibi bu konularda da ahkam eden "hava savunmamız yok akıllım" pıtırcıklarına cevabı ekledim.

    radar ufku nedir bilmeyen, link-11* ve link-16 hakkında fikri olmayan ve askeri data transfer protokollerini idrak edemeyen arkadaşların s-400 gibi diğer radarlarla bilgi paylaşamayan, angaje olamayan sistemlerin avantaj değil kör noktalar yarattığını öğrenip susmalarını dilediğim iddia.

    birazdan buralar savunma sanayii mısıroğullarıyla dolacak. yok 400 km, yok "bize satmadılar" vs.

    yemin ediyorum şu zeka oranıyla nasıl bakteriden ayrı olarak cümle kurabiliyorsunuz anlamak zor.
28 entry daha
hesabın var mı? giriş yap