• hürriyet yazarı abdulkadir selvi'nin 6 haziran 2018 tarihli köşe yazısının başlığıdır.

    selvi'nin iddiasına göre kandil'e düzenlenecek kapsamlı operasyonun komutası afrin'e düzenlenen zeytin dalı harekatı'nın komutanı korgeneral metin temel'e verildi.

    metin temel paşa, chp'nin cb adayı muharrem ince'nin "onun apoletlerini sökeceğim" dediği komutan.

    yazıyı komple okuyayım diyenler için:

    --- spoiler ---

    biz kandil operasyonu yapılacak mı diye tartışıyoruz ama güvenlik birimlerine göre kandil operasyonu zaten başladı. mart ayından itibaren içeriye 25-30 kilometre girildi. 11 üs bölgesi kuruldu, pkk’nın 16 kamp ve ikmal noktası imha edildi. ırak’ın içlerinde ise kandil ile suriye arasındaki irtibatı koparmak için çevreleme harekâtı sürüyor.

    kandil ile pyd-ypg arasındaki bağı koparma adına pkk’nın sincar’dan çıkarılması önemli bir adımdı. kısmen gerçekleşti. sincar’da, abd’nin geçici bir üs kurduğu söyleniyor.

    kandil konusunda, ırak-iran ve abd ile temasların sürdüğü ve büyük bir askeri harekât planının olduğu söyleniyor. kandil bir ucu iran’a uzanan büyük bir alan. pkk’nın 8-10 kampı var. kandil’i almak kadar orayı elde tutmak da önemli olacak.

    günlerce sürecek bombardıman ile kandil’deki kampların, mühimmat depolarının imha edilmesi planlanıyor. kandil yumuşatıldıktan sonra hava destekli kara harekâtının başlayacağı söyleniyor.

    tsk, kandil operasyonuna sıfır hata ile hazırlanıyor. örgüte sadece askeri değil, psikolojik olarak büyük bir darbe vurulmuş olacak. böylece kandil’e türk bayrağının dikilmesi pkk ile mücadelede bir dönüm noktası olacak.

    bu arada muharrem ince’ye üzüleceği bir haberim olacak. kandil operasyonunu apoletlerini sökeceğini açıkladığı ismail metin temel paşa yönetecek.

    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap