• erkeklerin seks için kadınlara karşı hayvansever taklidi yapması başlığı açarken nerelere geldiğimi fark ettim. ve başlığı değiştirdim.

    kadınlar, özellikle hayvansever erkeklere karşı daha ılımlıdır. bunun en büyük sebebi evrimsel süreç ile memelilere gelen anaçlıktır. anaçlık, bir soyun devam edebilmesi için hiç şüphesiz en önemli hormondur. yani kısacası yavrusu kendi ayakları üzerinde durana kadar ona bakmaktır. yavrusuna bakma desteği bir de erkekten gelse fena mı olur? erkekte de birazcık ‘anaçlık’ olsa? gelin açıklayalım.

    memeliler sıcakkanlı hayvanlar olduğu için, aynı tür ve soydan olmasalar bile kendi aralarında samimi bir etkileşim vardır. kendi aralarında dostluk kurmasına, birbirlerinin yavrularını emzirmesine çokça şahit olduk. hele ki öksüz maymun yavrusunu sahiplenen leopar, hepimizin yüreklerini dağlamıştır. ilgili video. ve insan gelişen duygusu sonucunda -vicdanen- bunu sadece memelilerle kısıtlamamıştır. hatta yavru hayvanlara karşı duyulan, anaçlık ve şevkat duygusunu insandan daha iyi geliştirebilen bir canlı yoktur.

    asıl konumuza, aşkın evrimi ile dönelim,
    kadınlar, insan evriminde dik durmaya başladıkça kalça kemikleri de daralmaya başlamıştır. bunun sonucunda, ilk döllenmeden itibaren rahimde ortalama 20 ay kalması gereken cenin bu iskelet yapısına uymamaya başlamıştır. şu anki kalça yapısına ulaşasıya kadar 20 aydan 9 aya kadar bu süre düşmüştür. fakat bu 9 aylık süre, bebeğin azami şartlarda hayatta kalması için uygun bir süre değildir. tabir-i caizse bebekler premature olarak doğmaya başlamıştır. bu sebeple kadınlar çocuklarına tek başına bakmakta oldukça zorlanmıştır. düşünsenize, hayatta kalabilmek için o vahşi doğa şartlarında avlanıp, yiyecek bulup süt üretmeniz lazım. bu avlanma ve yiyecek bulma sürecinde mağaradaki premature doğmuş bebekle kim ilgilenecek? işte bu arada şimdiki adıyla ‘aşk’ devreye giriyor. eğer erkek, kendi soyunu devam ettirecek olan çocuğunun annesine bakarsa, onun yanında kalırsa, çocuğu hayatta kalacak (yanında uzun süre kalmasının en büyük sebeplerinden biri, artık zevk için de seks yapılmaya başlanmasıdır). bakmaz ise, o zavallı kadın çocuğu ile ölüp gidecek. onun da soyu devam etmeyecek. işte tam burada erkek hormonsal değil tamamen duygusal olarak beynine ‘anaçlık’ duygusunu işliyor. hatta anaçlıktan da öte, hem yavrusuna hem de yavrusunun annesine bakma duygusu. bunun sonucunda ise ‘aile’ kavramı en ilkel halini alıyor.

    kısacası hayvanseverlik ile aileye bağlılık arasında olan bu kuvvetli bağ sonucunda, kadının erkeğini seçerken, onun hayvansever biri olduğunu bilmesi, içgüdüsel ve mantıksal olarak kadına bir güven vermektedir.

    sadece kadın-erkek ilişkilerinde değil. diğer sosyal ilişkilerde de bu özelliğin karşı tarafta bir nebze güven yarattığını hatırlamakta fayda var.
hesabın var mı? giriş yap