4 entry daha
  • bize benzeyen fakat muhtemelen daha gobekli insanlardan olusan bir topluluktur. bu arkadaslarin o gun kafalari bozuksa ya da disarda isleri var ve cikamiyorlarsa ya da sevgilisinden ayrilmissa ya da impotans artik ruyalarina dahi girmisse ya da filancanin akrabasi ise ya da bekleyin seriati ben getirecegim gibi sozler vermisse ya da benzeri bir vesaireyse durum kotudur. lutfen tbmm tv yi yasa tasarilari tartisilirken seyrediniz. ben bu kadar komik sevimli afacan insani bir arada gormusmuydum diye dusunmemek elde degildir. ben onceki haftalarin birinde bunu gordum. ben bir sirket icin yasa degisikligi yapidigini da gordum. hem de iki sene once skandallarda bas rol oynayan bir sirket icin. meclis uykusuz insanlarla doludur. birinin altini cizdigi onemsiz bir konu saatlerce kufurler sacarak tartisilir, oysa can alici ayrintilar isik hiziyla tartisilmadan yol alir.

    bizler koy/koyun/koyunuz dedigimiz muddetce her turlu koyucu icin haz kacinilmaz olacaktir. durum boyleyken yasalari koyanlar da yasayalari ya kafamiza ya kicimiza koymaya calismaktan vazgecmez. ben kendi yasami kendim koydum baska kapiya diyemeyiz. hukuk mukuk olur mu denir. olaylar boyle gelisir. yasa, kanun, yonetmelik nihayetinde mevzuat her daim bizim yolumuzu keser. ara satirlarda kalan bosluklardan da arlanmaz utanmazlar sivisir.

    cin isi japon isi yasa koyan uc kisi demek yanlis olmaz. tarih yasa koyanlari, yasalar tarafindan oyulanlari, kendi koydukalari yasa ile yasayanlari, yasa firlatip kriz cikaranlari hep anlatmistir.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap