34183 entry daha
  • 12 eylül 1980 askeri darbesi lideri kenan evren ile birlikte en çok korkulan cumhurbaşkanıdır. çevresine örülen korku duvarı ardında ülkeyi yönetmektedir. sürekli türkiye cumhuriyeti vatandaşlarının yarısını tehdit etmesi, bir tweet nedeniyle tutuklatması, işinden attırıp ekmeğiyle oynamakta sakınca görmemesi, kendisini desteklemeyeni vali, rektörü bırak liseye dahi müdür olarak atamaması hep bu korkuyu beslemek içindir.
    ne zaman ki muharrem ince karşısına dikilip onunla alay etmeye, dalga geçmeye başladı, had safhada afalladı. ince mitinglerinde videolarla, yekpare zeka içeren üslubuyla onbinler önünde korktukları rte’ye gülmelerini sağladı. kralın üstündeki korku örtüsünü parçaladı, çıplak bıraktı. gayet zekice hamleydi; insanlar güldüklerinden korkmazdı çünkü. ince sayesinde korku duvarı&eşiği aşıldı. evet, rte hala gücü elinde bulunduran belki de insanlar artık kendisine gülebileceklerini öğrendi.
    bu bile tek başına sonun başlangıcıdır.

    edört: sırf siyasi kimliği nedeniyle adı yazıldığında burayı okuyacakların söylediğine itibar etmeyecekleri biri günümüz türkiye’sini çok güzel özetlemiş: “ülke kutuplara ayrıştırıldı. antidemokratik uygulamalar, türkiye toplumunu dünyanın en mutsuz, en karamsar halkına dönüştürdü. bunu haketmiyoruz.”
    bilenler, tespitin kime ait olduğunu anlamışlardır.
39453 entry daha
hesabın var mı? giriş yap