6 entry daha
  • oktay sinanoğlu'nun türk aynştaynı lakabını nasıl aldığını bilemem ve anlamam ama eğer böyle bir lakap varsa bunu hakeden tek insan behram kuurşunoğludur.

    küçükken dedem anlatırdı bu adamı. çaykara'dan tanıyor dedem. dedem de ayrı başarılı bir adamdı da neyse konu behram kurşunoğlu. şöyle zekiydi, böyle zekiydi, yok atom bombasının yapımında çalıştı falan diye anlatırdı. atom bombasının yapımında çalışmış mı bilemiyorum. o bilgi hala muallak.

    benim fizik dünyası içinde en hayran olduğum adam olan diracla çalışmış olması için kendisine hayranlık beslemem için yeterli bir şartken adamın hayatını okuyunca iyice hayran oluyorsunuz.

    bak bu adam 1922'de doğmuş. bayburt'ta doğmuş, çaykara'da büyümüş. hiçliğin ortasında. çaykara'da ben bugün doğup büyüsem, vizyonum en fazla trabzon'da mütahitlik olur. bu adam o yıllarda çaykara'dan çıkıp genelleştirilmiş izafiyet teorisini çalışmış. böyle bir vizyon , böyle bir beyin 100 yılda bir gelirdi muhtemelen. şimdi gerçi mete atatüreler falan var diyeceksiniz. evet ama zaman farkını hesaba katalım. 1922'de doğup,çaykara'da mısır ekmeği yiyerek büyüyen adamdan bahsediyoruz.

    neyse işte, uzun lafın kısası bu ülkenin başına gelmiş en güzel şeylerden biri olabilecekken abd'nin başına gelmiş güzel bir şey olmuştur kendisi.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap